Efes se izgubio u prestonici Grčke: Panatinaikos odbranio Atinu i razbio Micića i drugove!

Autor:

Sport

31.10.2019

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su ekipu Anadolu Efesa rezultatom 86:70 u atinskoj OAKA areni u okviru šestog kola Evrolige.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Velika pobeda Panatinaikosa na domaćem parketu

U prvoj četvrtini videli smo tesnu borbu u prestonici Grčke, ali je domaćin nekako izgurao sve na svoju stranu i posle prvih deset minuta imao je prednost od 24:19. 

Efes je drugu četvrtinu počeo znatno bolje nego prvu, iako je postigao isti broj poena kao i u prvom kvartalu. Ipak, Panatinaikos je tu ostao kratak za šest poena u odnosu na prvih deset minuta. 

Na kraju, posle dvadeset minuta, poluvreme u Atini 42:38 u korist domaćeg tima.

Čini se da je treća četvrtina prelomila u korist "zelenih." U tih deset minuta videli smo jednu dobru rolu Papapetrua i Papagianisa za 63:54. Tada je posle trideset minuta igre bilo 21:16. U poslednjoj četvrtini Panatinaikos je apsolutno spustio "ručnu" i razbio goste iz Turske, pa je u tom delu susreta bilo 23:16. 

Na kraju posle četrdeset minuta igre u jednom od derbija šestog kola Evrolige, prvak Grčke, Panatinaikos je slavio protiv prvaka Turske, Anadolu Efesa 86:70.

Najefikasnji košarkaš na ovoj utakmici bio je član Efesa, Šejn Larkin sa 28 poena, dok je deset poena manje postigao Tajris Rajs, najbolji kod domaćeg tabora.  Takođe, treba napomenuti dabl-dabl učinke dvojice momaka. 

RepublikaFoto: Euroleague.net
Šejn Larkin najefikasniji igrač na utakmici, ali nedovoljno za pobedu njegovog Efesa

Nik Kalates, plejmejker Panatinaikosa imao je 11 poena i 10 asistencija, dok je Kris Singlton imao 13 poena i 11 skokova. Što se Vasilije Micića tiče, on je večeras podbacio - 6 poena, 2 skoka i tri asistencije. 

U narednom kolu, Efes 7. novembra gostuje ponovo u Grčkoj, ovoga puta Olimpijakosu, dok će Panatinaikos dan kasnije dočekati Valensiju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading