Teodosić iz zvuk sirene doneo pobedu Virtusu nad Monakom!

Autor:

Sport

30.10.2019

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Virtusa su u svojoj dvorani pobedili Monako rezultatom 77:75 u 5. kolu Evrokupa uz sjajnu partiju srpskog asa Miloša Teodosića.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Teodosić i Aleksandar Đorđević

Promiteas sedi na čelu grupe A sa 4 pobede i 1 porazom, koliko ima i Virtus, dok ekipa Monaka ima 3 pobede i 2 poraza.

Duel dva nekadašnja srpska reprezentativca, dva sjajna košarkaša Saše Obradovića i Saše Đorđevića završen je pobedom Virtusa u "vreloj Pala Doci" u Bolonji.

Virtus je dobro otvorio utakmicu i zahvaljujući Gemblu i Gejnsu uspešno održavao prednost od 5 poena, ali su se ubrzo Erik Bakner i Pol Lakom pobrinuli da se razlika spusti i posle prvog desetominutnog perioda, Virtus je imao samo pola koša prednosti – 19:18.

U naredne dve četvrtine, Monako je igrao dosta zrelije od Virtusa. Birali su bolje šuteve, češće pogađali i sasvim zasluženo bili u vođstvu u većem delu tog perioda od 20 minuta.

Poslednji kvartal doneo nam je dosta drame. Zahvaljujući Tiliju i O'Brajenu, Monako stiže do prednosti 60:50 i svi su već videli laku pobedu Obradovićevog Monaka, da bi Teodosić i Filipo Baldi Rosi vratili neizvesnost.

Džej Džej O'Brajen je ponovo bio glavna figura u redovima Monaka, postigavši sve poene francuskog tima u završnici, dok su izabranici Saše Đorđevića nešto bolje rasporedili poene, pa su se upisisvali Teodosić, Marković, Hanter, Gejns i Gembl, a upravo je trojkom "Pefija" Markovića u poslednjem minutu Virtus povratio prednost 73:72.

Miloš Teodosić je fauliran na svega 4.8 sekundi do kraja, pogodio je oba svoja bacanja i Virtus je stigao do 75:73. Monako je loptu izveo sa strane i opet spustio Džej Džej O'Brajenu koji je preko Ričija uspeo da pogodi i doneo izjednačenje.

Teodosić je maltene uz zvuk sirene uspeo da pogodi dugu dvojku i to pod faulom. Pošto je na satu ostalo 4 desetinke, Teodosić je namerno promašio dodatno slobodno bacanje i slavlje je moglo da počne.

Upravo je Miloš Teodosić bio najefikasniji pojedinac sa 24 poena, 3 skoka i 7 asistencija, Stefan Marković je upisao 9 uz 6 asistencija i 3 skoka, dok je Stefan Nikolić uhvatio 2 skoka i nije postigao poene.

U redovima Monaka, istakao se Džej Džej O'Brajen sa 22 poena i 4 skoka, dok je Jakuba Outara imao 11.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading