Trinkijeri: Moraću da izmislim nešto za Limož

Autor:

Sport

28.10.2019

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegovu ekupu očekuje zanimljivo gostovanje protiv Limoža u petom kolu Evrokupa.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

- U ovom trenutku je najvažnije da izdržimo ovaj ritam bez povreda. Odigrali smo veoma lošu utakmicu u Ljubljani, čeka nas još jedno gostovanje za redom. Na treningu ću da vidim ekipu i da "izmislim" kako da odigramo tu tešku utakmicu protiv fizikalne ekipe, koja šutira trojke. Biće zanimljivo - rekao je Trinkijeri novinarima na otvorenom treningu u maloj hali Štark arene.

Limož posle četiri kola ima skor 1-3, a iItalijanski stručnjak istakao da je to specifična ekipa.

- Oni su specifična ekipa, jer su sve utakmice odigrali do kraja. Ne bih rekao da jedan igrač može da stvori problem. Igraju specifično, u Krasnodaru su imali priliku da dobiju utakmicu, imaju mnogo šutera, dobri su fizički. Moramo da budemo veoma pametni, da držimo ritam i tempo utakmice u našim rukama.

Crno-beli u grupi B su prvoplasirani sa maksimalnim učinkom od četiri trijumfa, a Trinkijeri kaže da ne obraća mnogo pažnju na taj poredak.

- U ovo trenutku ne mogu da obraćam pažnju na grupu, sem na situaciju moje ekipe, na trošenje energije i na mali broj treninga. O svemu ostalom, posle.

Italijan je upitan i kako gleda na to što je Partizan jedini neporaženi tim u Evrokupu i da li je iznenađen zbog toga.

- Što me ne pitate zbog čega smo dve utakmice u ABA ligi izgubili, igrala je ista ekipa. Ne iznenađujem se, znam kako je i zašto... Neki put stvari idu kako treba, nekada ne. Mislim da smo odigrali solidne utakmice i zato smo ih dobili.

Pred gostovanje Partizana, Limož še pojačao Entonijem Braunom, koji je prošle sezone posle mesec dana napustio tim Andree Trinikijerija, bez postignutog koša.

- Imam o toliko stvari da se brinem, još ako se brinem o njemu... Znamo njegove karakteristike, prošle godine je platio za svoje greške. Ponekad kada je situacija teška moraš neke odluke da doneseš - zaključio je Trinkijeri.

Meč između košarkaša Limoža i Partizana igra se u sredu od 19.15 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading