(VIDEO) LEGENDO, HVALA ZA SVE: Dušan Ivković se oprostio od košarke

Autor:

Sport

20.09.2017

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni srpski košarkaški trener Dušan Ivković zvanično je završio karijeru oproštajnom utakmicom u Atini između Olimpijakosa, sa kojim je dva puta bio prvak Evrope i ekipe "Dudine zvezde" koju su činili igrači koje je trenirao.

RepublikaFoto: twitter.com/BasiaID
Ovacije za srpskog trenera

Utakmica je završena pobedom "Dudinih zvezda" 111:103.

Za tim koji je Ivković predvodio sa klupe igrali su Nikos Zizis, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Kostas Slukas, Čedi Osman, Nikola Kalinić, Pero Antić, Dario Šarić, Viktor Hrijapa, Kajl Hajns, Boban Marjanović i Tomas Ertel.

Utakmici su prisustvovale i legende evropske košarke Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Teodoros Papalukas, Dragan Tarlać, Juri Zdovc, Dražen Dalipagić, Zoran Čutura, Nenad Krstić, Dino Radja, Milan Tomić...

Pored terena bili su i Željko Obradović, Dimitris Itudis, Novak Đjoković, Dejan Tomašević, Miroslav Berić...


Publika u hali je velikim aplauzom pozdravila legendarnog Dudu kada je izašao na teren. Stao je na centar, a vrlo brzo su mu se pridružili Panajotis Fasulas i Vasilis Spanulis koji su na teren izneli dva najveća klupska trofeja koje je Ivković osvojio - pehare Evrolige koje je 1997. i 2012.

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu uručio je Ivkoviću priznanje "Legenda Evrolige". Ivković je tako postao prvi trener koji je dobio tu nagradu.


 

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je prisustvovao utakmici na poziv Ivkovića, a na poklon od Olimpijakosa je dobio dres sa bojem sedam.

 

 - Duda Ivković je profesor i otac svima nama u srpskom sportu. Nikad nisam igrao košarku, ali sam veliki navijač košarke i veliki sam navijač Ivkovića i svega što je uradio za srpsku košarku i svetski sport - rekao je Đoković.

 

 

 

 

Nešto više od minut pre kraja utakmice sadašnji trener Olimpijakosa Janis Sferopulos je zatražio taj-aut i mesto na klupi grčkog tima predao Ivkoviću, što je izazvalo veliko oduševljenje publike u dvorani "Mira i prijateljstva".

Utakmica se završila 28 sekundi pre kraja, što je broj trofeja koje je Dušan Ivković osvojio u karijeri.

- Dragi prijatelji, želim da vam zahvalim što ste došli i na svemu što sve uradili za mene. Bez vas ništa ne bi bilo moguće - rekao je Ivković posle utakmice.

Ivković je sa loptom u ruci napustio teren uz pesmu Frenka Sinatre "My way".

Ivković je tokom bogate karijere vodio brojne klubove, medju kojima su Partizan, Aris, Radnički, Vojvodina, PAOK, Olimpijakos, CSKA Moskva, Dinamo Moskva, Efes... Dva puta je osvojio Evroligu (1997. i 2012), jednom Evrokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000).

Bio je selektor Jugoslavije od 1987. od 1995. godine, dok je na klupi Srbije sedeo 2008. do 2013. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading