Pešić progovorio o angažmanu za selektora Srbije: Treba nam neko ko će 365 dana biti posvećen samo reprezentaciji!

Autor:

Sport

24.10.2019

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje novog selektora Srbije pomalo je skrajnuto u stranu posle reči predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića da će se prvo napraviti analiza, pre nego što se bude donela konačna odluka ko će preuzeti kormilo "orlova". Dok se u najuži krug kandidata od prvog dana stavljaju Saša Obradović i Igor Kokoškov, bilo je i onih što su poželeli da u ulozi selektora ponovo vide Svetislava Pešića.

RepublikaFoto: Starsport
Svetislav Pešić

Čovek koji je doneo poslednja dva reprezentativna zlata radi ozbiljan posao u Barseloni, s kojom ovog četvrtka gostuje Crvenoj zvezdi u četvrtom kolu Evrolige.

Legendarni Kari vodi jedan od najambicioznijih projekata evropske klupske košarke i jasno je da je njegov angažman na klupi Srbije nemoguće očekivati. To je indirektno potvrdio i u razgovoru za "Sportklub".

- Mnogo je važno trenirati reprezentaciju i kad je ne treniraš, a to znači svakodnevni kontakt sa igračima, neposredna poseta igračima, razgovor sa trenerima u njihovim klubovima – dakle, koristiš svaki trenutak da ga treniraš putem razgovora. Dakle, da se "proda" koncept i program koji se želi. Zato sam se uvek zalagao za to da u Srbiji imamo profesionalnog trenera, a ne onog koji vodi i klub i reprezentaciju – Srbija treba da ima trenera koji je 365 dana posvećen ne samo reprezentaciji, nego i svemu što savezni trener treba da uradi za ovaj sport u Srbiji. Najbolje bi bilo ako je to čovek iz Srbije koji živi u Beogradu, koji je svaki dan u Savezu, obilazi klubove, razgovara sa trenerima i utvrđuje stručnu politiku- objasnio je Pešić za "Sportklub".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading