Čović: Dobili smo više, ali bar plaćamo porez!

Autor:

Sport

24.10.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država je fudbalskim i košarkaškim klubovima Crvena zvezda i Partizan dala 4,4 milijarde dinara od 2014. do danas, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

Dan kasnije, prvi čovek košarkaške sekcije crveno-belih Nebojša Čović potvrdio je da su dobili 1,6 milijardi, oko 400 miliona više u odnosu na komšije iz crno-belog tabora, ali i dodao ono što ministar nije rekao.

PERJANICA SPORTA

- Srećan sam što je Mali to obelodanio, mi smo na tome insistirali godinama. Nemamo problem da budemo transparentni, pa nismo taj novac ukrali. Samo setite se, bila je priča da Zvezda dobija beskonačno, a da Partizan ne dobija ništa. Ispada da je odnos otprilike 1:1. Mi smo zahvalni na svakom dinaru. Mi i Partizan treba zajedno da funkcionišemo jer smo perjanica našeg sporta, predstavljamo državu i grad Beograd. Zvezda šest godina igra Evroligu i dve godine Ligu šampiona, a animirali smo i Evroligu da u Beogradu bude fajnal-for, koji je doneo zaradu od 20 miliona evra - istakao je Čović gostujući u Novom jutru na televiziji Pink.

STROGA KONTROLA

Međutim, on je upitao zašto svi, za razliku od njih, zanemaruju i obaveze koje večiti rivali imaju prema toj istoj državi.

- Mi ne dugujemo ništa za porez, a nekim klubovima je dozvoljeno da duguju 1,6 miliona evra za dažbine državi. Ja nemam problem sa matematikom i tabelama, koje mnogi pominju, jer sam inženjer. Mi ne dajemo lažne finansijske izveštaje jer ne bismo mogli da igramo Evroligu da to radimo. Nas kontrolišu strane revizorske kuće - dodao je prvi čovek Zvezde.

Da je pod "neki klubovi" verovatno označio KK Partizan, nagoveštava podatak da je predsednik crno-belih Ostoja Mijailović pre nekoliko meseci naveo da je dug kluba 2,7 miliona evra, od čega na nasleđeni porez odlazi 1,7 miliona sa pripadajućim kamatama.

RepublikaFoto: Starsport

Vučelić: Nek se Čović i Mijailović rasprave, nas iz fudbala nek ne diraju

Povodom teme dugovanja za porez državi Srpski telegraf je kontaktirao i s fudbalskim klubovima u Ljutice Bogdana i Humskoj. Iz Partizana nismo dobili konkretan odgovor, ali se zna da su pre nekoliko meseci zaključili sporazum sa Ministarstvom finansija o odlagaju plaćanja poreskog duga.

- Šta je Nebojša Čović komentarisao me ne zanima. To su njegovi računi i razračunavanja sa KK Partizan. Nek se on i Ostoja Mijailović rasprave, to su njihovi problemi, nema potrebe nas da uvlače u to - rekao je za naš list predsednik Partizana Milorad Vučelić.

Odgovor nismo dobili ni od poslovnog direktora Zvezde Stefana Pantovića uprkos pozivima i porukama. Jedini relevantan podatak je iz juna kada je revizorska kuća obelodanila da na Marakani za porez duguju 8,6 miliona evra.

RepublikaFoto: Starsport

Mijailović: Dugujemo za porez, ali platićemo

Odgovarajući na indirektno prozivanje Nebojše Čovića, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović je za Srpski telegraf takođe bio posredan.

- Poreski dug KK Partizan je nešto što smo nasledili i nešto što ćemo platiti. Nismo u situaciji da platimo sve odjednom i tražimo način da uđemo u reprogram tog duga. Postoje koraci u željenom pravcu i verujem da će sve biti u redu. Naše finansije su naš problem, njime se uspešno bavimo, a drugi neka se bave svojim problemima. Nemojte da o porezu pričamo sa ljudima koji su uz pomoć Dragana Đilasa svojevremeno stavili Poresku upravu u treću grupu poverilaca iako je ona po zakonu morala biti u prvoj grupi - poručio je Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading