Šest naših asova počinje NBA sezonu: Srbi od 50.000.000$ jure šampionski prsten!

Autor:

Sport

22.10.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikad brojnija srpska kolonija izlazi na parkete u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu! Nova NBA sezona startovaće u noći između utorka i srede po srednjoevropskom vremenu, a u njoj će prema istom cilju, šampionskom prstenu, sa manjim ili većim ambicijama, krenuti šestorica naših asova. Pred Nikolu Jokića (Denver), Bogdana Bogdanovića (Sakramento), Nemanju Bjelicu (Sakramento), Bobana Marjanovića (Dalas), Marka Gudurića (Memfis) i Alena Smailagića (Golden Stejt) biće stavljena velika očekivanja, a zašto i ne bi kada će ove sezone zajedno zaraditi gotovo 50.000.000 dolara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

ČOVEK TIMA

Očekivano, više od polovine odnosno tačno 27.504.630 zelenih novčanica inkasiraće Jokić, od kojeg trener Majkl Meloun pred prvi meč u sezoni i gostovanje Portlandu (noć između srede i četvrtka) očekuje da bude na nivou najvećih zvezda lige.

- Dok sam bio u Klivlendu govorili smo da je neki igrač bolji sa Lebronom Džejmsom, a ovde kažemo da je neko bolji sa Nikolom. To je isto. Jokić je sjajan igrač koji čini sve saigrače boljim. Mislim da je lepota u tome što ga imamo kao kamen temeljac tima što igrači poput Džeramija Granta, Pola Milsapa i drugi mogu da igraju uz njega i budu izuzetno efektni i efikasni - istakao je Meloun.

RAZLIČITA OČEKIVANJA

Kada su u pitanju ostali naši košarkaši, većina njih će na teren malo pre Jokare. Bogdanov i Nemanjin Sakramento gostuje Feniksu, Gudurićev Memfis ide na noge Majamiju, Bobijev Dalas dočekuje Vašington, dok su dan kasnije Smailagićevi Voriorsi domaćini LA Klipersima.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica

Očekivanja od njih će ići upravo ovim redom - Bogdanović će pokušati da se dobrim partijama izbori za što bolji ugovor, Bjelica da se dokazuje, dok će se Marjanović u novoj sredini boriti za što veću minutažu. Najmanje breme je na debitantima Guduriću i Smailagiću, ali je na njima i najveći ispit dokazivanja jer će se prvi put sresti sa NBA u nameri da se izbore za minutažu.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Gudurić

Ugovori Srba u NBA za sezonu 2019/2020.

Nikola Jokić 27.504.630S

Bogdan Bogdanović 8.529.386S

Nemanja Bjelica 6.825.000S

Boban Marjanović 3.500.000S

Marko Gudurić 2.635.000S

Alen Smailagić 898.310S

UKUPNO - 49.892.326S

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading