Partizan zamalo prokockao prednost, na kraju trojkom Gordića prelomio i ostvario treću pobedu u Evrokupu!

Autor:

Sport

15.10.2019

17:59 >> 17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su na gostovanju Lijetuvos Ritas 66:61 u meču punom rezultatskih klackalica i preokreta.

RepublikaFoto: Starsport
Kori Volden je pred velikim očekivanjima

Košarkaši Partizana loše su počeli ovaj meč, ali su uspeli da se vrate u meč i da na kraju prve četvrtine gube sa 18:17.

Odvojio se Ritas u drugoj četvrtini, ali je posle sjajne igre Vila Mozlija Partizan poveo i na odmor ide sa prednošću 34:30.

U trećoj četvrtini Partizan je vodio, a onda je usledila serija Ritasa. Posle te serije ipak su se preko Gordića u poslednjem napadu crno-beli vratili u vođstvo 50:48! 

U poslednjoj četvrtini timovi su bili u rezultatskoj klackalici, ali je Partizan uspeo da sačuva prednost i na kraju pobedi. Sve je prelomila trojka Nemanje Gordića i Partizan je ostao na vrhu svoje grupe sa tri pobede. 

Najbolji u timu Partizana bio je Markus Pejdž sa 17 poena, pratio ga je Gordić sa 13, a Mozli je imao 11 poena. Sa druge strane Kruz i Bendžijus su imali po 15 poena. 

IV ČETVRTINA: 

10. minut: Zagorac promašuje za dva, a Gordić pravi faul nad Kruzom. Tajmaut uzima Andrea Trinkijeri. 

Kairis daje jedno bacanje i sada je 60:59. Gordić pogađa trojku i imamo tajmaut za Lijetuvos. Promašaj Kruza za tri, a Partizan ostaje u prednosti i na kraju je rezultat 66:61 posle poena Pejdža. 

9. minut: Gubi loptu Partizan, Kairis sa druge strane promašuje zicer! Promašuje trojku Partizan, ali crno-beli hvataju tu loptu. 

8. minut: Teška pozicija za Bendžijusa koji promašuje, Gordić ne uspeva ispod koša, lopta ide do Voldena koji ne pogađa trojku. Na kraju lopta za Partizan opet. 

Težak šut pogađa Gordić za 60:56.Tajmaut za Ritas. Volden pravi faul, Kairis ide na penal. Pogađa oba i vraća svoj tim na -2,

7. minut: Bičkauskis gubi loptu, a onda Kruz pravi faul. Gordić gubi loptu, ali nastavljaju se greške. Berstrouv pravi faul u napadu. 

Faul nad Vilom Mozlijem koji ide na penal. Promašuje bacanje, ali drugi put pogađa za 58:56.

6. minut: Baca Pejdž loptu u ruke protivniku, a onda ide trojka Ritasa sa 9 metara - 57:56. Zagorac ne vraća trojku i zahuktava se ovaj meč. 

5. minut: Gipdžijunas promašuje trojku, a posle velike gužve pod košem Mozli ne postiže poene. Bičkauskis zbog flopinga dobija tehničku. Pejdž promašuje bacanje. 

4. minut: Promašuje Pejdž sam dvojku, a onda Gordić pravi faul pod košem. Barstrouv pogađa jedno bacanje i sada je 55:53. 

Otvorio se Mozli i ubacio za 57:53. 

3. minut: Faul Zagorca, ovo mu je treća lična. Još jedan faul krila Partizana i na bacanja ide Bendžijus. Pogađa prvo, a onda i drugo za izjednačenkje 52:52. 

Pas u korner, Pejdž je sam i pogađa za 55:52. Mozli krade loptu!

2. minut: Ogroman promašaj Pejdža za tri poena, a li Rade Zagorac pogađa dvojku 52:48. Kameron Barstrouv je fauliran i sada je 52:50 pošto je pogodio oba slobodna. 

1. minut: Promašaj Voldena u prvom napadu, posle izgubljene lopte Ritasa, Još jedna greška domaćina, faul u napadu Kairisa. 

III ČETVRTINA:

10,. minut: Dug napad Partizana i Gordić iz nemoguće pozicije daje poene preko Bendžijusa za 50:48.

9. minut: Kairis pogađa dvojku, potom Partizan promašuje, a u kontri Bendžijus daje trojku! Vodi Ritas, ali Gordić daje poene za izjednačenje.  

8. minut: Gordić iz jako loše pozicije ne pogađa, trči Ritas, a posle promašaja za tri Sibinis hvata loptu i pogađa. Pri rezultatu 46:43 idemo na tajmaut. 

Faul nad Gordićem. Baca Gordić potom loptu u aut. 

7. minut: Holovej vraća svoj tim sa pogotkom za dva poena - 46:39. Gordić promašuje trojku, a Janković pravi faul pod košem. Blaževič pogađa oba bacanja 46:41. 

6. minut: Janković pogađa iz otvaranja - sada je 46:37. Još jedna odlična odbrana Partizana, a Janković ovog puta ne pogađa ispod koša.

RepublikaFoto: Evrokup

5. minut: Pako Kruz iz dotrčavanja daje trojku i sada je 41:37 za Partizan. Kruz gubi loptu, Partizan trči kontru, ali su se vratili igrači Ritas. 

Ipak Birčević pogađa trojku za 44:37 i Lijetuvos zove tajmaut.

4. minut: Faul nad Kameronom Barstouvom, koji pogađa oba bacanja - 37:34. Zagorac promašuje poluhorog, a onda Holovej promašuje za tri. Gubi loptu Kori Volden i Mozli prekida kontru faulom.

Janković fintira i pogađa pod faulom! Promašuje bacanje, a onda Pejners hvata loptu i pogađa za 2!

3. minut: Zavgorac diže trojku, ali ne pogađa. Ipak lopta mu se vraća u ruke. Opet Zagorac promašuje, sada Pejdž osvaja loptu i faul pravi Butkevičijus. 

Volden naskače na poludistancu, ali ne ulazi lopta u koš.

2. minut: Vrlo dobro se snašao Berstouv, dodao do Kajrisa i sada je 37:32. Potom u odbrani pravi faul.  Janković pokušava da trojku, ali ne uspeva. 

1. minut: Prvi napad ne realizuje Partizan, Koraci za Ritas ispod koša. Pogađa Markus Pejdž dugu trojku - 37:30. 

II ČETVRTINA:

10. minut: Holovej promašuije, a Partizan ide u kontru. Markus Pejdž pogađa trojku i sada je 34:30 za Partizan. 

Faul u napadu Mareka Blaževiča! Idemo na tajmaut. Mozli naslanja na tablu, ali nema pogotka.

9. minut: Izgubljena lopta Partizana i Pako Kruz postiže poene u kontri - 30:27.

Nadriblao je lepo Zagorac, sada je fauliran. Zagorac promašuje jedno bacanje, Volden pogađa trojku i Partizan vodi 31:30!

Butkevičijus je sam na trojci, ali je promašuje. 

8. minut: Nema pogotka Butkevičijusa, a onda imamo faul Holoveja nad Pejdžom. Pejdž promašuje sa poludistance, onda Janković skuplja skok, no promašuje ispod koša. Mozli hvata tu loptu i konačno poeni 28;25. 

7. minut: Prvo su pokušali igrači Lijetuvosa da spuste ispod koša loptu, a onda su je preneli preko pola. Izgubljena lopta za Partizan, ali onda FENOMENALNA blokada Vila Mozlija! 

Potom faul u napadu Kairisa! Markus Pejdž pogđa iz prodora 28:25.  Kameron Berstouv promašuje ceo obruč.

RepublikaFoto: Evrokup

6. minut: Lopta za ekipu Partizana posle još jednog promašaja domaćina. Volden sam na poludistanci i pogađa dvojku 25:23. 

Bendžijus pogađa sa poludistance - 27:23. Posle jedne gužve ispod koša Trinkijeri dobija tehničku! Pogađaju Litvanci bacanje - 28:23. 

5. minut:  Jaramaz promašuje trojku, ali i sa druge strane imamo izgubljenu loptu. Mozli dobija loptu ispod koša i na kraju imamo mrtvu loptu. Uzima Partizan loptu, ali Jaramaz promašuje trojku. 

4. minut: Bendžijus pogađa dvojku, a u narednom napadu Marek Blaževič pogađa zicer za 25:21. 

3. minut: Gordić promašije trojku, a sa druge strane Bičkauskis ne uspeva da pogodi posle prodora. Snašao se ispod koša Vil Mozli za izjednačenje 21:21. 

Hvata Volden loptu ispod koša. 

2. minut: Promašaj Lijetuvosa za tri, a onda Nemanja Gordić uz kontakt pogađa u kontri za 21:19. Ide lopta ispod koša Partizana, ali Mozli ne dozvoljava poene. 

Ipak sudije Pejnersu sviraju drugu ličnu. Još jedan promašaj Ritasa za tri. 

1. minut: Ispada lopta Pejdžu u prvom napadu. Girdžijunas pogađa za tri i sada je 21:17. Birčević promašuje trojku iz kornera, a potom odmah imamo tajmaut. 

I ČETVRTINA:

10. minut: Posle serije loših zamisli sa obe strane Nemanja Gordić pogađa iz ulaza, a Markus Pejdž ne uspeva da šutne u poslednjim sekundama i prva četvrtina se završava rezultatom 18:17. 

9. minut: Faul igrača Partizana i posle 2 pogođena bacanja sada je 18:15. Još jedan smušen napad Partizana.

 

 

8. minut: Ehodas promašuje, a Nemanja Gordić dodaje Pejnersu na utrčavanju i sada je 16:15. Tajmaut za Ritas! 

7. minut: Još jedan promašaj Pejnersa,, ali Vil Mozlli konačno prekida post Partizana 16:11. Holovej promašuje trojku, ali mu se Birčević revanšira. Vil Mozli zakucva zza 16:13!

6. minut: Kori Volden pogađa dvojku, ali sa druge strane Bendžijus pogađa trojku. Posle promašaja Pejnersa Holovej povećava vođstvo domaćina na 16:9. 

5. minut: Još jedan promašaj za tri poena Partizana, a onda faul Ritasa nad Korijem Voldenom. Volden promašuje trojku, ali Zagorac hvata ofanzivni skok. 

Faul nad njim i Zagorac opet promašuje sa linije slobodnih bacanja. Precizniji drugi put za 9:4. Faul Partizana, Zagorac izlazi sa terena. A potom faul Birčevića. Od dva bacanja Kairis pogađa jedno.

4. minut: Zagorac pogađa dvojku za 7:3. Još jedan pogodak flouterom Paka Kruza - 9:3. 

3. minut: Zagorac iz kontakta, ali hvala loptu Janković ispod koša. Vraća se lopta do Zagorca koji je fauliran. Sa bacanja promašuje oba puta! Pako Kruz koristi blok i pogađa flouter 7:0. 

2. minut: Kameron Berstro promašuje ispod koša, ali to radi i Zagorac sa trojke. Sada je i Jaramaz neprecizan. U kontri Ehodas zakucava za 5:0-

1. minut: Ritas ima prvi napad, rampa Zagorca. Pako Kruz postiže dva poena uz faul i daje i bacanje - 3:0. Parahovski ne daje koš u reketu, ali i Ritas promašuje trojku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading