Mijailović otkrio glavni cilj Partizana i prokomentarisao "večite": Zvezda u istoriji nije imala...

Autor: Sportklub

Sport

15.10.2019

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović je predočio da je glavni cilj crno-belih u ovoj sezoni povratak u Evroligu.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Ostoja Mijailović

Do nje postoje dva puta, jedan je preko Evrokupa, gde je potrebno doći do finala, a drugi je kroz ABA ligu, gde bi pobednik najverovatnije trebalo da dobije mesto u eliti, iako to više ne postoji kao pravilnik, već Evroliga odlučuje kome će dati vajld kartu.

Mijailović je u intervjuu za "Sport klub" rekao da će konkurencija biti jako teška u ABA ligi, jer večiti rival Crvena zvezda ima veoma jak tim i da su podjednake šanse za plasman u Elitu kroz ABA ligu i Evrokup.

- S obzirom na to da je Evrokup sad prohodniji jer finalisti idu u Evroligu, mislim da su šanse podjednake. Zvezda ima kvalitetan tim, ne znam da li je imala skuplji u istoriji, i jasno je da će biti velika konkurencija u ABA ligi. Za nas postoje velike šanse i u ABA ligi i u Evrokupu i podjednako ćemo se fokusirati na oba takmičenja. Gde su nam veće šanse? Nisam siguran da mogu da odgovorim tačno na to pitanje. Bilo bi mi mnogo drago da ostvarimo značajniji rezultat u Evropi, cilj kluba u ovoj sezoni je dobro poznat i sve ćemo dati da se vratimo tamo gde pripadamo - rekao je Mijailović, koji je dodao da je Evroliga verovatno odlučila da pobednik Evrolige ne dobije direktno mesto u eliti, zbog dešavanja sa finalne serije prošle sezone između Zvezde i Budućnosti.

RepublikaFoto: KK Partizan

- Verujem da su čelnici Evrolige to učinili jednim delom i zbog dešavanja u finalnim serijama prošle i ove godine. Oni ne žele da finalista koji eventualno na nesportski način dođe do prvog mesta učestvuje u Evroligi. Mislim da su to uradili da bi sutra došli u situaciju da procenjuju ako je neko napravio neki prekršaj, a nije kažnjen od menadžmenta ABA lige, da oni mogu da reaguju i da kažu da to mesto nije stečeno na sportski način. Verujem da je to njihova namera, bez obzira ko je načinio štetu u protekle dve godine, i mislim da su u pravu - naveo je Mijailović u intervjuu za "Sportklub".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading