Kokoškov rastužio Slovence: NEMA ŠANSE DA OSTANEM!

Sport

19.09.2017

11:43 >> 11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Igor Kokoškov izjavio je da ne postoje šanse da ostane na klupi "Zmajčeka" nakon osvajanja zlata na EP u Turskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kokoškov više neće sedeti na klupi Slovenije

Ono što je zanimljivo, jeste da to znači da ni sjajni bek Goran Dragić više neće oblačiti nacionalni dres, jer je on svoj ostanak uz reprezentaciju vezao uz nastavak saradnje sa srpskim stručnjakom.

- Nemoguće je. Novi kalendar FIBA utiče na igrače, ali i na trenere. Za mene ovo nije posao nego zadovoljstvo. Čast mi je da budem deo ovog nacionalnog tima i da treniram ove momke - rekao je Kokoškov za portal “Eurohoops”.

On je objasnio da ne može da obavlja više funkciju selektora zbog tzv. "FIBA prozora" koji počinje pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci 2019. godine, kada će srpski trener imati obaveze u Americi.

- U novembru će igrati neko drugi, opet u februaru stižu novi problemi. Nadam se da će FIBA i Evroliga naći zajedničko rešenje, da barem igrači koji igraju u Evroligi mogu da nastupaju za nacionalne timove. To je veći problem za KS Slovenije od toga da li ću ja biti selektor. Pričali smo o tome još pre Evropskog prvenstva, ali rešenja nema na vidiku. NBA igrači ne dolaze. NBA sigurno neće menjati kalendar. Ostaje da vidimo šta će se dogoditi na relaciji FIBA – Evroliga - dodao je Kokoškov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading