Trinkijeri besan posle poraza od Primorske!

Autor:

Sport

12.10.2019

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Andrea Trinkijeri bio je vidno nezadovoljan posle poraza njegovog tima na gostovanju Primorskoj.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Gotovo ništa u igri Partizana nije funkcionisalo u Koperu. Imali su crno-beli solidnu odbranu krajem prve i početkom druge četvrtine, ali to je bilo sve. Primorska ih je nadskakala, bila borbenija i organizovanija, znala šta želi i pratila zacrtani plan trenera Jurice Golemca.

Na drugoj strani, crno-beli su ove sezone već previše puta uspeli da prebrode periode loše igre u jednoj utakmici. Verovatno su mislili da će tako biti i u Koperu, ali proletošnji šampion ABA 2 lige i aktuelni slovenački nosilac "duple krune", nije se dao tako lako poremetiti i pokolebati.


Primorska je u dva navrata imala 18 poena prednosti i u meču 2. kola regionalnog takmičenja slavila rezultatom 68:56.

- Bili su bolji u svim aspektima igre - koncentraciji, odbrani, napadu... Mi smo imali jako loš pristup utakmici. Košarka zahteva koncentraciju, bez koncentracije je jako teško igrati, a mi smo danas bili bez nje - rekao je Andrea Trinkijeri na pres konferenciji.
RepublikaFoto: Koper Primorska/Ziga Mikeli


Crno-beli su dobrim delom meča bili na manje od 30 odsto pogođenih šuteva iz igre, završili su na 34,5 odsto. Izgubljenih lopti bilo je dvostruko više nego asistencija.

- Nismo ništa pogodili, imali smo ukupno sedam asistencija, naši plejmejkeri - nula. Mislim da je jako teško igrati u tim okolnostima. Ovo je bila do sada sigurno najlošija naša utakmica, bili smo jako loši u svemu - priznao je italijanski stručnjak.

Trinkijeriju ostaje da sa svojim stručnim štabom brzo obavi analizu poraza i proba da razdrma tim do utorka, kada je na programu meč 3. kola Evrokupa protiv Ritasa u Viljnusu.

U pitanju je tradicionalno teško gostovanje za Partizan, kao i ono u Baru, koje je na programu iduće subote.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading