Legenda crno-belih Goran Grbović: Nije ni čudo što Partizan gazi sve pred sobom!

Autor: Todor Petković

Sport

10.10.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkako su odigrali prvi prijateljski meč sa Darušafakom i pobedili sa 81:68, košarkaši Partizana nisu osetili gorčinu poraza. I u preostalih pet pripremnih duela su slavili, a onda trijumfovali i u svim zvaničnim mečevima do danas: triput u superkupu ABA, gde su podigli i trofej, jednom u ligaškoj utakmici na Jadranu i dvaput u Evrokupu. Poslednja žrtva "parnog valjka" bio je Tofaš u Areni - 93:80!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Goran Grbović

Stoprocentan učinak srpskog vicešampiona fascinirao je sve ljubitelje košarke u našoj zemlji, a legenda crno-belih Goran Grbović zna u čemu je tajna uspeha.

- Odbrana odlična, igrači brzi, trener Andrea Trinkijeri je sve to dobro skockao. Nije ni čudo što gaze sve redom! Veliki je ovo timski uspeh. Igrači su ispunili zadatke koji su pred njih postavljeni, a Italijan je znao kome kakvu ulogu da dodeli. Drugo poluvreme je presudilo protiv Tofaša, preko jake odbrane uz korektan napad smo došli do pobede. Sve je napravljeno tako da su naši momci nosioci igre, dok su se stranci okupili oko njih - istakao je veliki partizanovac i dodao da se u timu crno-belih zna ko šta radi:

- Postoji hijerarhija u ekipi. Kapiten Novica Veličković vodi tim svojom hemijom. Oni su takva ekipa da u svakoj utakmici može drugi igrač da iskoči. Ovog puta je to bio Rade Zagorac.

Igrači Partizana neće imati mnogo prostora za odmor jer narednu utakmicu igraju već u subotu 12. oktobra protiv Primorske u drugom kolu ABA lige.

Veličković: Kakvo crno slavlje!

Novica Veličković, kao najiskusniji u dresu Partizana, nije previše slavio jer zna da do kraja sezone ima još mnogo.

- Moja partija me ne impresionira, bitno mi je da se dobija. Znam da imamo fascinantan niz, ali osim ABA superkupa, još ništa nismo osvojili. Nema euforije, kakvo crno slavlje, još je rano - kaže Novica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading