Pot promašio šut za pobedu, FMP pao u produžetku!

Autor:

Sport

27.09.2019

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cedevita Olimpija je treći polufinalista ABA Superkupa. Ona je u četvrtfinalu savladala FMP posle velike borbe i produžetka sa 101:92. U regularnom toku meča rezultat je bio 88:88.

RepublikaFoto: Cibona/ Željko Baksaj
Okben Ulubaj i Edo Murić

Cedevita Olimpija će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Budućnosti i Cibone, koji se sastaju na istom mestu večeras od 20:30h. Podsetimo, prvi polufinalni par je Partizan - Primorska.

Tim iz Ljubljane je u najvećem delu meča imao blagu prednost, ali su im ''Panteri'' konstantno ''disali za vratom''. Na ulasku u poslednja dva minuta meč je postao još zanimljiviji, kada je FMP pogotkom Rita izjednačio na 84:84, a prednost Cedevita Oimpiji vratio je Miler-Mekintajr.

Ipak, FMP realizuje i naredni napad, ovog puta je Radanov pogodio za 86:86, da bi zatim Stipanović napravio prekršaj u napadu. Ušlo se u poslednji minut, a na 35 sekundi pre kraja, Rit poentira za preokret FMP-a - 86:88!

Ljubljančani su preko Boutrajta iznudili prekršaj na 21 sekundu pre kraja, a ovaj igrač je sa linije penala bio precizan za 88:88. Mogao je FMP do pobede, ali nije iskoristio poslednji napad, pa se ušlo u produžetak.

A u dodatnih pet minuta, Cedevita Olimpija preko Murića i Blažiča brzo stiže do šest poena prednosti - 96:90, na šta FMP nije imao odgovor. Nešto kasnije ih je svojom trojkom dotukao i Marko Simonović, kada su Ljubljančani poveli sa 99:92. Posle odlaska iz Partizana, mladi centar Marko Pecarski večeras je imao takmičarski debi u ekipi FMP-a i sasvim solidno se predstavio - za 15 minuta u igri upisao je 12 poena, uz osam skokova i jednu asistenciju.

Jeremić je bio najfikasniji u FMP-u sa 17 poena, Đorđević je upisao 15, a Pot 14 poena.
U pobedničkoj ekipi najbolji Jaka Blažič sa 21 poenom, 9 skokova i 7 asistencija.

Odličan je bio i Miler-Mekintajer sa 18 poena, a 17 je upisao naš reprezentativac Marko Simonović (trojke 3/6). Dvocifren učinak u Cedevita Olimpiji imali su i Boutrajt sa 15 i Stipanović sa 11 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading