Rađa demantovao: Ne dovodimo Larkina

Autor:

Sport

22.09.2019

21:10 >> 19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U medijima su se pojavile spekulacije da bi na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Riju Šejn Larkin mogao da nastupi za reprezentaciju Hrvatske.

Ništa od stranca u reprezentaciji

Te navode je demantovao Dino Rađa, legendarni hrvatski košarkaš koji je trenutno visoko pozicioniran u košarkaškom savezu te zemlje.

– Zar vam ja ličim na nekoga ko iz dana u dan menja mišljenje? Već sam više puta rekao da nećemo dovoditi strance u reprezentaciju jer to nije u interesu hrvatske košarke. I dalje stojim pri tome – rekao je Rađa za 24sata.

On je naglasio da nije na reprezentaciji da stvara igrače, već da to moraju da rade klubovi.

– Klubovi moraju početi raditi i stvarati igrače, ne može se očekivati od reprezentacije da podiže košarku, to moraju klubovi. Razumem da klub uzme jednog ili dva stranca kako bi podigao kvalitet treninga i igre, kako bi pomogao domaćim igračima da sazre, ali ovi stranci koje mi dovodimo nisu kvalitetni. To je besmisleno. Ne želim da u Hrvatskoj igraju “Votsoni” i “Džonsoni”. Slovenija je uzela Entonija Rendolfa iz Reala i postala je prvak Euvope, no šta joj je to donelo na klupskom nivou? Baš ništa. Pogledajte finale ABA lige, Crvena zvezda i Budućnost su igrali s po pet stranaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading