MAJKA LUKE DONČIĆA ZABORAVILA NA SRBIJU: Moj sin je imao ponudu Španije, ali Slovenija je jedina opcija

Autor: 24sata.hr/Republika

Sport

16.09.2017

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka slovenačkog košarkaša Luke Dončića, Mirjam Poterbin izjavila je da je njen sin odbio da nastupa za reprezentaciju Španije.

RepublikaFoto: instagram.com/mirjampoterbin/
Mirjam sa sinom Lukom

Dončić je zvezda Evrobasketa u Istanbulu, a sa Slovenijom će se u nedelju boriti za zlatnu medalju. Slovenija će igrati protiv Srbije.

Dončić je rođen 28. februara 1999. godine. Njegov otac Saša Dončić je rekao da niko iz Košarkaškog saveza Srbije nije s njim stupio u kontakt u vezi sa igranjem Luke za "orlove".

Međutim, "Sportklub" je preneo da je KSS pre nekoliko godina pokušao da ubedi Dončića da obuče dres "orlova", ali u tome nije uspeo.

Čak je i selektor Srbije Aleksandar Đorđević prošle godine pokušao da ubedi košarkaša Reala da igra za naš nacionalni tim.

 - Nismo uspeli da ga nagovorimo. Pokušao sam, ali je majčina strana presudila. Majka mu je Slovenka, a otac Srbin. Dete je odraslo u Sloveniji i mi tu ništa nismo mogli da uradimo - izjavio je tada Đorđević.

 

 

No words needed

A post shared by Miriam Poterbin (@mirjampoterbin) on Sep 15, 2017 at 11:39pm PDT

 

Mirjan Poterbin je rekla da je Luka imao samo ponudu Španije.
 

- Ne, nije tu bilo dileme... Za Luku je Slovenija jedina opcija. Znam da su Španci bili zainteresovani, ali nije bilo pritiska. Svi u Sloveniji su oduševljeni pobedom nad Španijom. Sada idemo do kraja - rekla je Mirjam.

Luka Dončić je sa 13 godina stigao u Real.

- Rekao mi je: Mama, molim te, pusti me, to je moj san. Želim da idem u Real. Srce mi je pucalo, plakala sam po ceo dan. Nisam znala šta da radim. To mi je bila najteža odluka u životu. Nije znao jezik, bilo mu je teško, a ja sam dolazila svaki vikend. On je za tri meseca naučio španski jezik - rekla je Lukina majka.

On je sa 16 godina debitovao za prvi tim madridskog kluba.

- Luka voli stare automobile pa sam mu za rođendan kupila Fiću. Želeo je da bude crvene boje s bež sedištima. I takav je dobio. Došao je na trening Reala s njim, a igrači su ga gledali u čudu. Svi su hteli da se provozaju sa njim - rekla je Mirjam Poterbin.

 

 

With my champion @lukadoncic Goingbackhome# gracias por todos @quiquevich nos vemos pronto

A post shared by Miriam Poterbin (@mirjampoterbin) on Jun 24, 2016 at 9:48am PDT

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading