(VIDEO) Rakočević bije sve redom, stigao do braon pojasa!

Autor:

Sport

20.09.2019

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosto sam morao negde da usmerim svu energiju koja mi je ostala posle profesionalnog bavljenja košarkom. Pošto mi se nekoliko drugova bavi brazilskim džiju-džicuom, a kako sam odrastao uz filmove Brusa Lija i Žan-Klod van Dama, tako sam se odlučio za treniranje borilačkog sporta. Ovako za Srpski telegraf priča proslavljeni košarkaš i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević (41), koji je pre dva dana osvojio braon pojas u brazilskom džiju-džicuu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Igor Rakočević

- Posle šest godina treniranja trud se isplatio! Od bivših košarkaša jedino Gabrijel Muoneke i ja smo došli do ovog nivoa u džiju-džicuu. Samo što se ja tu neću zaustaviti - priča nekadašnji kapiten Crvene zvezde koji je pre nekoliko godina otišao i na profesionalno takmičenje u ovoj borilačkoj disciplini i osvojio zlatnu medalju.

- Da, to je bilo u Skoplju 2014. godine. Tada sam imao plavi pojas. Prijatelji su me ubedili da se prijavim i moram priznati da sam bio iznenađen rezultatom - otkriva Rakočević za naš list.

Ipak, kaže da se više neće prijavljivati na takmičenja, ali da će nastaviti sa redovnim treninzima kako bi što pre braon pojas zamenio crnim:

- Sledeća stanica mi je crni pojas i daću sve od sebe da ga što pre zaslužim - optimista je Igor.

Šta je brazilski džiju-džicu

*Brazilski džiju-džicu(BJJ) samoodbrambena je borilačka veština nastala početkom prošlog veka u Brazilu kao unapređena verzija japanskog džuda.

*Koristi bliski kontakt i polugu tela za pronalaženje najboljeg rešenja kako bi se savladao protivnik i okrenula borba u svoju korist.

* Dugo se praktikovala isključivo kao samoodbrambena tehnika, da bi se danas smatrala jednom od najkompletnijih borilačkih veština.

* Može se koristiti samostalno ili kao dopuna drugim sportovima.

*Poznavanje BJJ neophodan je element svima koji praktikuju MMA treninge, kao i svakome ko sebe smatra kompletnim borcem.

* Vežbači s vremenom dostižu opšte fizičko i mentalno blagostanje koje se ogleda u brzini i veštini rešavanja situacija, kako na treningu tako i u privatnom životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading