Skola: Mesi je najveći Argentinac!

Autor:

Sport

18.09.2019

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luis Skola, kapiten reprezentacije Argentine koja je na nedavnom Svetskom prvenstvu osvojila srebro, bio je pun hvale za Lionela Mesija koga je stavio iznad Dijega Armanda Maradone, ako ništa u vidu - sportskog ponašanja.

RepublikaFoto: Starsport
Luis Skola

Jasno je da je Skoli taj aspekat važan, a i sam je to mnogo puta pokazao tokom svoje dugačke karijere. Ima skoro 40 godina, ali i dalje igra vrhunski. Čak se pojavila informacija da bi mogao da potpiše za Real Madrid...

Ipak, Skola nedvosmisleno stavlja Mesija iznad svih sportista u Argentini. Iako se mnogi Argentinci kunu upravo u Skolu. Da ne pričamo o Maradoni.

- Stavio bih Mesija iznad svih zato što on ima mnogo više od onoga što radi na terenu. Jedna od stvari koje vidim kod njega je da se ne ističe, ne busa u grudi. On bi to stalno mogao da radi, ali on sa druge strane nastavlja da trči i nastavlja da trči - priča Skola.

U tom smislu, Skola kaže da se Mesi ponaša vrlo antiargentinski. Drugačije od ostalih zemljaka.

- To je veoma antiargentinski. To kažem kako bih njega pohvalio, a ne da bih ostale kritikovao. U ovoj kulturi... On je kao sidro za nas sportiste. I dalje trči -  ne prestaje da hvali Skola Mesija.

Skola dodaje da Mesi pored te usađene skromnosti ima i velike sportske kvalitete. Da je drugačije ne bi uspeo da radi to što već godinama radi.

- Sport je refleksija. Mesi nije samo veliki zato što se ne busa u grudi. Veliki je zbog mnogih drugih stvari. Ali u malim stvarima koje radi vidim analogiju stvari koje mi se dopadaju. Ne možete osvajati tolike titule samo ako ste živahni. Da biste osvajali titule morate to učiniti talentom, trudom, treningom -  kaže Skola.

Skola ima visoko mišljenje o Mesiju, a sa druge strane treba reći da je on sam učinio toliko toga u svojoj bogatoj karijeri. Sa skoro 40 godina je igrao finale Mundobasketa na kom je ima 18 poena u proseku, uz osam skokova i indeks korisnosti 18,8.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading