Sve manje šanse za Beograd? Litvanci žele organizaciju kvalifikacija za OI

Autor:

Sport

16.09.2019

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Litvanija je posle Grčke izrazila želju da bude domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine, prenosi specijalizovani košarkaški sajt Jurohups.

RepublikaFoto: Starsport
Mogu li se ljudi iz saveza izboriti da turnir ipak bude u Srbiji?

Litvanci, na čelu sa predsednikom Saveza legendarnim Arvidasom Sabonisom, spremni su da izdvoje tri miliona evra, koliko će da iznose ukupni troškovi organizacije.

Ovakva zainteresovanost evropskih selekcija za organizaciju ovog turnira znatno smanjuje šanse Srbije da Beograd još jednom dobije organizaciju ovog turnira.

Svetska košarkaška federacija (FIBA) traži ponude od 2,3 miliona evra i četiri domaćina turnira na kome će pobednici izboriti olimpijsku vizu, uz učešće i Srbije.

Pored tri pomenute reprezentacije sigurni su još Brazil, Kanada, Češka, Dominikanska republika, Nemačka, Italija, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Tunis, Turska i Venecuela.

Kvalifikacioni turniri igraju se u junu sledeće godine, a za sada nije poznato da li će Srbija aplicirati za organizaciju, kao što je dobila pred Olimpijske igre u Riju.

Prijave su do novembra, a konačna odluka FIBA biće u martu 2020.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading