Đorđević: Slovenija je favorit

Autor:

Sport

16.09.2017

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević bio je izuzetno ponosan na njegove igrače zbog plasmana u finale Evropskog šampionata, uprkos svim povredama koje su ophrvale ekipe. "Sale nacionale" je izjavio da će finalna utakmica biti još teža, kao i da su Slovenci favoriti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đorđević prva osoba koja je stigla do finala kao igrač i trener

- Moj ponos i neizmerna zahvalnost momcima, svima koji rade sa nama i koji su dali doprinos reprezentaciji. Od 12 momaka je samo Jović preskočio tri dana treninga. Svi su imali veliku želju, posvećenost, odricanje. Najveću zaslugu imaju igraći, ratnici. Oni su pobednici, ovo je samo mali korak ka medalji i ka ko zna čemu - rekao je naš selektor.

Đorđević je izjavio da će meč protiv Slovenaca biti najteži u trenerskoj karijeri.

- Znamo šta nas čeka, igramo protiv najbolje ekipe na šampionatu. Mnogo talenta, vica, tehnike, fizike, lepote. Nama je da odgovorimo, oni nisu izgubili niti jednu utakmicu. Mi moramo da se usredsredimo na finale. Ovo je možda najteža utakmica koju sam vodio ikada, prepuna tenzije, one sportske tenzije. Jako sam ponosan - bile su reči Saleta Đorđevića.

Koliko je selektoru stalo do prvog zlata u trenerskoj karijeri pokazuju i sledeće reči.

- Bitno je da smo obavili prvi sastanak o Sloveniji, pričali smo o njihovim kvalitetima u svlačionici. Ima još jedna utakmica koja je zahtevna, oni će imati dan više da se odmore, imaju izuzetne atlete na spoljnim pozicijama, navijači im daju sigurnost, mislim da su favorit u finalu - dodao je odmah posle meča Đorđević.

Srpski selektor je nakon pobede nad Rusima u polufinalu postao prvi čovek koji je i kao igrač i kao trener stigao do finala evropskih prvenstava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading