Španija zgromila Argentinu i postala novi prvak sveta!

Autor:

Sport

15.09.2019

14:07 >> 14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Španije savladali su Argentinu u finalu Svetskog prvenstva sa 95:75 (23:14, 20:17, 23:16, 29:28. i tako postali novi svetski šampioni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novi šampioni sveta

Španija je do ove titule svetskog šampiona došla jako ubedljivo. Iako prve pobede u grupnoj fazi nisu bile ubedljive, tim je kako je turnir odmicao sve više dizao formu i na kraju je Serđo Skariolo svoj tim doveo do svetskog zlata bez ijednog poraza. 

Na ovom meču su Španci sjajno počeli meč, a onda su ušli u trku sa Arentinom koja je sa nekoliko trojki uspela da se vrati u meč. Ipak Španija je usporila duel, uspela da zaustavi Luisa Skolu ispod koša, zatvori prilaze svom obruču i nastavi da povećava svoju prednost. 

Gabrijel Dek je u poslednjoj četvrtini sa nekoliko sjajnih poteza vratio svoj tim u igru, ali to nije bilo dovoljno i na kraju je Španija pobedila u ovom finalu sa velikih 20 poena razlike. 

Rubio je na kraju imao 20 poena. Ljulj 15, a Gasol 14 poena. Sa druge strane Dek je imao 24, a Laprovitola 17 poena. 

IV ČETVRTINA: 

10. minut: Pogađaju Argentinci trojku za 93:75. Vili Ernangomez popravlja Rabasedin promašaj za 95:75. 

9. minut: Kampaco skjaja pas i smanjuju "gaučosi" za 90:72. Još jedna trojka i 93:72 za Španiju. Sada su druge postave na parketu - Beiran, Rabasedu, Fjelerup, Kolom, Kafaro, Redivo...

8. minut: Pogađa oba bacanja Mark Gasol, a onda Laprovitola promašuje u sledećem napadu. Faul Skole, koji će opet uzeti srebro kao 2002. godine. 

Gasol pogađa oba bacanja za 88:70. Sada Dek nije pogodio. a onda Ljulj tutnji kroz reket Argentine za 89:70.

7. minut: Promašuje Skola trojku kojom je mogao da vrati svoj tim u potpunosti u igru, Još jedan faul Argentinaca na Gasolu i Brusino je sa pet ličnih završio utakmicu. Sada Gasol pogađa oba za 82:68. 

Kampaco promašuje preko Gasola i Serhio Ljulj pogađa za dva i stavlja tačku na ovaj meč. Dek vraća poenima na drugi obruč 84:70. 

6. minut: Četvrti faul Laprovitole. Pogađa oba bacanja Rubio za 80:66, a onda Argentinci promašuju trojku. Gasol nije postigao poene ispod koša, kao ni Skola, ali je lopta na kraju za Argentinu. 

Faul Ribasa i ide Laprovitola na liniju penala. Ovo je peti faul za Ribasa i on završava meč, a Argentina zove tajmaut. 

Laprovitola pogađa oba bacanja - 80:68. Skola u odbrani pravi treći faul. Dva promašaja Gasola!

5. minut: Trojka Ernangomeza. a onda prvi koš iz igre Luisa Skole. Rezultat je 76:61. Faul nad Rubiom u prodoru. Argentina je van bonusa, a Rubio pogađa oba bacanja - 78:61. 

Dek pogađa za dva i ima šansu da postigne još jedan poen sa penala. Peti faul Huanča Ernangomeza. Postiže bacanje i sad aje 78:64. 

A onda Dek krade loptu i zakucava! Smanjuje na 78:66. 

4. minut: Faul Huanča Ernangomeza ispod koša i bacanja za Kampaca, Oba pogađa i sada je 68:56. Rubio prekida ovu seriju dvojkom - 70:56. Dek je prikucao promašaj Laprovitole u obruč za 70:58. 

Ipak Serhio Ljulj pravi sjajan potez. Postiže dva poena u prodoru uz faul. Postiže i treći poen u ovom napadu i sada je 73:58. Potom pravi četvrti faul i šalje Laprovitolu na penal. Pogađa bek Argentine samo jedno za 73:59. 

3. minut: Ipak Argentina dobra u odbrani, a potom faul Kampaca u napadu. Laprovitola potom krade loptu i postiže trojku za 68;52, 

Krade loptu Argentina, Dek postiže poene ispod koša i sada je 68:54. Tajmaut za Španiju. Promašio je Ljulj ceo obruč.

 

2. minut: Dve sekunde pre isteka napada Španije Kampaco pravi faul. Vili Ernangomez postiže poene preko Skole za 68:49. Laprovitola je šutnuo sa 9 metara, ali naravno da je promašio. 

1. minut: Gabrijel Dek postiže poene, može li Argentina da se vrati? Sada je 66:49. Istekao je sledeći napad za Španiju. 

III ČETVRTINA: 

10. minut: Vraća Rudi Fernandez Španiju na +20 i sada je 65:45. Oba bacanja postiže Laprovitola - 65:47.Jako grub faul nad Rudijem Fernadezom. 

Uzdrmani Fernandez promašuje prvo, ali onda pogađa drugo slobodno bacanje za 66:47. 

9. minut: Blokada Vilija Ernangomeza nad Dekom. Brusino dodaje za Skolu koji je još jednom fauliran. Opet pogađa oba bacanja i sada je 63:45. 

8. minut: Još jedan faul nad Skolom i dva poena za 62:43. Ljulj asistira Viliju Ernangomezu, nad kojim su Argentinci napravili faul. 

Pogađa jedno bacanje i vraća Špance na +20 - 63:23. Još jedan jako loš napad "gaučosa", Skola greši. Ali i sa druge strane geška Španije. 

7. minut: Prvi poeni za Skolu posle faula Gasola, Daje dva bacanja za 60:41. Ljulj pogađa sa poludistance 62:41. 

6. minut: Treći faul Vildoze šalje Ljulja na slobodna bacanja. Pogađa oba bacanja Ljulj za 57:39. A onda faul Vildoze u napadu - vreme je da izađe jer ima četiri faula. Sada faul Galicija. 

Mlađi Gasol promašuje prvo bacanje, ali pogađa drugo za 58:39. Dek šalje očajnu loptu za Skolu. 

5. minut: Luka Vildosa promašuje iz dotrčavanja, a onda faul nad Rubijom. Sada Rubio uz još jedan faul postiže dva poena. Postiže bacanje i sada je 55:33. Dek smanjuje trojkom na 55:36. Trojka Kampaca vraća nadu Argentini - sada je 55:39. 

 

 

4. minut: Promašaj sa linije za tri poena, a Ernangomez zakucava i razbijena je Argentina. Još jedan promašaj "gaučosa" ispod koša , ali trojku promašuju Španci. 

3. minut: Tajmaut zove selektor Argentine, pokušava da razmrda svoj tim.  Plus 15 ima Španija posle jednog pogotka sa linije slobodnih bacanja. Delija ne uspeva da završi napad ispod koša. 

Sjajna asistencija Rubija za Gasola i sada je 50:33. 

2. minut: Promašuje Rudi Fernades promašuje otvorenu trojku, ali novi napad za Španiju. Riki Rubio pogađa 47:33. Još jedan faul Delije nad Gasolom pod košem. 

Rubio promašuje trojku, ali mu se revanšira Skola. 

RepublikaFoto: twitter.com/Sportando

1. minut: Odmah faul na Vildosi. Oba puta precizan za svoje prve poene i 43:33. Gasol pod protivničkim košem i Delija pravi faul. Nećkala se lopta, ali je upala u koš, a potom je Gasol pogodio i drugo bacanje za 45:33. 

II ČETVRTINA: 

10. minut: Faul nad Dekom i slobodna bacanja za njega. Promašuje oba. Šutira trojku Gasol i promašuje, Fernandez hvata tu loptu ali ne uspeva da završi ispod koša. 

Posle greške Argentine poslednji napad za Španiju i faul u napadu Rubija. Tajmaut za Argentince ostalo im je tri sekunde za ovaj napad. Loš napad za kraj - na poluvremenu je 43:31.

 

 

9. minut: Opet faul nad Kampacom, sada ide na liniju penala. Pogađa prvo, a onda i drugo slobodno bacanje - 39:31. Huančo Ernangomez koristi prostor koji mu se otvorio i pogađa sa poludistance - 41:31. 

Kampaco promašuje još jednu trojku, a onda Rubio ubrzava i sada je 43:31. 

8. minut: Još jedan promašaj Španije iz prodora, Dek igra ispod koša, ali ne uspeva da asistira Deliji. Oriola uleće u reket i njegov šut završava u košu - 39:29. 

7. minut: Gasol promašuje ispod koša, a onda Gabrijel Dek zakucava za 35:27. Rudi Ernandez prolazi i postiže dva poena 37.27. Dva bacanja pogađa Laprovitola i sada je 37:29.

6. minut: Nastavljaju se promašaji, sada promašuje i Laprovitola. Sjajna asistencija za Deliju i sada je 35:23. Ribas greši, gubi loptu, a onda pravi nesportsku ličnu grešku. 

Dva bacanja postiže Kampaco, a onda Laprovitola promašuje trojku. 

5. minut: Serhio Ljulj pogađa dvojku, a Gabrijel Dek baca loptu u ruke Klaveru, Fjelerup pravi faul, a Španci imaju još jedna promašaj.

4. minut: Laprovitola! Sa ogromne udaljenosti od table - trojka! Sada je 31:19, Treći faul pravi Nikolas Brusino. Potom Rubio pravi faul u napadu. 

Pogađa Laprovitola za 2.

RepublikaFoto: RTS/printscreen

3. minut: Nastavljaju se promašaji Argentine, promašuje Laprovitola, a Rudi Fernandez pogađa trojku - 31:14. Konačno Laprovitovla sa dva poena prekida seriju Španaca - 31:16. 

2. minut: Užasan napad Španije, ali skupljaju Španci skok posle promašaja. Rudi Fernandez pogađa trojku i sada je 26:14. Dek promašuje i ne vaća tu trojku. Vili Ernangomez postiže nove poene ispod koša - 28:14. 

1. minut: Nervozno se ušlo u ovu četvrtinu, greške sa obe strane. Faul u napadu Luisa Skole. 

I ČETVRTINA:

10. minut: Faul nad Dekom, pogađa jedno bacanje - 21:14. Serhio Ljulj posle sjajnog prodora pogađa za 2 za 23:14.To je konačan rezultat prve četvrtine.  

9. minut: Izgubljena lopta Argentine, faul nad Ribasom i pogađa oba za 19:13. Još jedna izgubljena lopta Argentine i Vili Ernangomez zakucava u kontri za 21:13.

8. minut: Kakve dve finte Kampaca, ali onda promašaj. Brzo se igra, a Ljulj ne koristi priliku iz kontre. Uhvatila je Argentina svoj tempo i Dek pogađa u kontri uz faul Oriole. Precizan sa bacanja - 14:13.

Prekida se ova serija Argentine trojkom Paua Ribasa - 17:13.

 

 

7. minut: Ljulj, loše dodavanje i onda Kampaco polaže u kontri - 14:10. Rubio promašuje iz prodora, a u kontri Huančo Ernangomez blokira Patrisija Garina. Tajmaut je zatražen sa klupe Španije. 

Kampaco za Skolu koji je sam u uglu, ali promašuje. Promašuje Rubio sa druge strane. 

6. minut: Još jedna trojka Brusina, vraćaju se "gaučosi" na 14:8. Gasol promašuje ispod koša, a onda posle skoka dobija šansu za tri, takođe promašuje. No faul u napadu pravi Pat Garino. 

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Manu je na tribinama

5. minut: Skola promašuje ispod koša, Sjajna asistencija Rudija Fernadeza za Oriolu, ali sjajna blokada Garina. Ziver je promašio Huančo Ernangomez, a onda je Nikolas Brusino pogodio za tri - 14:5. 

Delija je uspeo da odbrani Gasola ispod koša!

4. minut: Skola baca loš pas, ali Rubio promašuje trojku, a onda i napravio faul. Kampaco je promašio trojku, ostaje +10 za Španiju. Sa druge strane Rubio asistira Orioli za 14:2.

3. minut: Nikolas Brusino pogađa i daje prve poene za Argentinu - 7:2. Rubio pogađa dva bacanja posle faula - 9:2. Blokada Oriola nad Kampacom, Er bol Rudija Fernandeza, ali hvata to Huančo Ernangomez i pogađa uz faul - 11:2. Deset poena prednosti posle ubačenog bacanja Huanča Ernangomeza. 

2. minuta Gasol hvata skok posle promašaja Kampaca, a Rubio pogađa za dva - 4:0. Izgubljena lopta Argentine i trojka Gasola za 7:0 za Španiju. 

1. minut: Prvi napad za Španiju. Promašaj Fernandeza u prodoru, a Luis Skola promašuje za tri. Duga dvojka Pjera Oriole za prve poene na meču - 2:0. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading