Srbija pobedom nad Češkom do petog mesta na svetu, Bogdan najbolji strelac SP!

Autor:

Sport

14.09.2019

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije pobedili su Češku 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19) i tako osvojili peto mesto na Mundobasketu u Kini.

RepublikaFoto: Starsport
Za pobedu na kraju

Srbija je dobro ušla u ovaj meč, pošto je vodila u većem delu prve četvrtine, ali je Češka odličnim šutem za tri poena uspela da se vrati i izjednači. Nastavila se sjajna igra Češke u drugoj četvrtini, a a Česi su došli i do +13 u ovom delu igre. 

Ipak u drugom poluvremenu stvari su došle na svoje mesto. Mnogo bolja odbrana se odigrala u našem timu i već u trećoj četvrtini Srbija je preokrenula rezultat. U poslednjih 10 minuta sve je već bilo rešeno i Srbija je pobedila. 

Najbolji na ovom meču sa 31 poenom bio je Bogdan Bogdanović koji je postigao 31 poen i tako postao najbolji strelac turnira. Jedini koji ima šansu da ga stigne je Australijanac Peti Mils, od koga ima 16 poena više. 

U našem timu se istakao i Nikola Milutinov sa 14 poena. 

Sa druge strane Auda je imao 16, Peterka 14, a Satoranski 13 poena.

IV ČETVRTINA: 

10. minut: Smanjuje Balvin na -10 svojom trojkom sada je 89:79. Faul nad Gudurićem u prodoru, On promašuje jedno bacanje i sada je 90:79. 

Križ daje dva poena u kontrii to je to. 90:81. 

9. minut: Pobegla je lopta Simonoviću, ali Paliza promašuje otvoren šut za tri. Faul nad Jokićem i on pogađa jedno slobodno bacanje.

8. minut: Hruban postiže trojku i smanjuje na 88:73. Simonović promašuje sa druge strane, ali skupljamo skok. Opet Bogdanović promašuje, očigledno je umoran. 

Na drugoj strani Paliza daje trojku za svoje prve poene 88:76.

7. minut: Bogdanović promašuje, ali Jokić baca sjajnu loptu za Milutinova koji opet zakucava - 86:70. Promašuiju česi za 3, ali hvataju ofanzivni skok. 

I opet akcija Jokić-Milutinov i sada je 88:70. 

6. minut: Pogađa Ondrej Balvin za 2 i idemo na tajmaut. Jović promašuje za dva, a sa druge strane Hruban pogađa - 84:70.

5. minut: Bogdan Bogdanović! Kakva trojka! Ne zaustavlja se!  A potom je zamalo ubacio trojku sa neverovatne daljine. 

4. minut: Nema trojke Bogdanovića, ali Milutinov skuplja skok i zakucava tu loptu u koš - 81:66. Auda promašuje za tri, a Jokić hvata skok. ma kraju faul Aude nad njim.

Promašaj Jokića za 3, ali i Česi promašuju sa distance. 

3, minut: Bogdanović opet daje trojku! 77:64 

Satoranski promašuje otvorenu poziciju za dva, a Jokić poentira ispod koša - 79:64. Auda smanjuje na 79:66. 

2. minut: Još jedna neverovatna trojka Bogdana Bogdanovića - 74:62. Auda lagano poentira ispod koša za 74:64. 

1. minut: Jokić prvo hvata skok, pa dodaje do Jovića, koji asistira za Simonovića - 71:62. Bohačik promašuje trojku i deluje da naš tim ima ovaj meč "u torbi".

III ČETVRTINA:

10. minut: Jović ostaje sam i konačno pogaša trojku - 69:62. Širina promašuje sa druge strane, ali mu se revanšira Simonović i ovo je kraj četvrtine.  

9. minut: Simonovič za Jokića, Jokić sjajno za Milutinova koji zakucava - 66:60. Simonović sada pravi faul i slobodna bacanja za Češku. Balvin pogađa prvo, a onda i drugo za 66:62. Jokič promašuje trojku, a sa druge strane greši Pumprla.

8. minut: Jović ide do kraja, pogađa na kraju i Srbija je na +6 - 64:58. Tajmaut za Čehe. 

Promašaj našeg protivnika, ali Jokić faulira Ondreja Balvina pod košem u borbi za poziciju. I konačno poeni za Češku 64:60.

7. minut: Serija Srbije se nastavlja - 62:58 posle poena Jokića. Promašuje Peterka za tri konačno, Promašuje Simonović za tri,.

6. minut: Ipak dobra odbrana Srbije, ali Jokić komplikuje u napadu i promašuje na kraju. Jokić ipak dobar u odbrani i Simonović donosi prednost Srbiji 60:58. 

5. minut: Auda promašuje iz pozicije koju je sebi iskreirao, A Jović trojkom izjednačuje - 58:58!  Lučić dobija dosta upitan faul u odbrani. 

4. minut: Jović pogađa iz prodora za 55:51, ali Satoranski pogađa trojku i sada je 58:51. Faul nad Nikolom Milutinovom, on pogađa prvo, a potom i drugo slobodno bacanje - 58:53. Jokić završava ispod koša za 58:53.

3. minut: Sada Lučić skida loptu sa našeg obruča, ali u našem napadu Jokić gubi loptu. Auda zakucava i sada je 53:49. Bogdanović promašuje nesmotren šut, to mu je prvi promašeni šut, to kažnjavaju Česi sa druge strane 55:49.

2. minut: Patrik Auda pogađa jedno slobodno bacanje, a Lučić pogađa prvu trojku na ovom meču za 51:49. Promašuje u narednom napadu i Srbija je propustila priliku za vođstvo, 

1. minut: Odmah trojka Bogdanovića! Sada je 50:44. Promašaj Češke sa duge dvojke, A Bogdanovič nastavlja da sipa sa svih pozicija, sada za 2, i sada je 50:46. 

II ČETVRTINA:

10. minut: Tri sekunde u reketu Patrika Aude. Konačno faul nad Bobanom Marjanovićem. Dao je oba bacanja i sada je 45:40. Satoranski pogađa trojku od tablu, a imamo još jedan faul nad Bobanom Marjanovićem. Pogađa jedno bacanje,m a Satoranski pogađa poslednje poene u ovom poluvremenu - 50:41.

9. minut: Bogdanović sjajno čuva Bohačika, a onda sudije sviraju faul u napadu Bobanu Marjanoviću. Balvin pogađa oba bacanja za 45:38. 

Još jedan faul u napadu za Bobana Marjanovića! Pa ovo je skandalozna odluka! 

8. minut: Jovič prolazi u prodoru i sada je 43:35. Bohačik je sada bio sam, ali je promašio otvorenu trojku. 

Užasan prodor Bjelice, ali mu se lopta odbija u ruke i ima priliku za 2+1. Pogađa i sada je 43:38. 

7. minut: Martin Peterka prva dvojka i to posle skoka u napadu, Češka je na +10, a Lučić je napravio faul u napadu. Jaromir Bohačik pogađa trojku i sada je 43:30. Bogdanović pogađa trojku i sada je 43:33. 

6. minut: Nastavlja se serija Češke, ali-up ubacuje Balvin uz faul za 37:28. Pogađa i slobodno bacanje za dvocifrenu prednost. 

Bogdanović nas vraća u igru sa dva pogotka sa penala, a onda igra i dobru odbranu.

5. minut: Bogdanović konačno postiže poene za Srbiju i sada je 32:28. Tajmaut za Češku. Opet trojka Peterke! Četvrta trojka za njega i 35:28. 

4. minut: Auda daje poene za +7 Češke. Stefan Birčević postiže jedno slobodno bacanje za 32:26. Potom jedan er bol Birčevića, ali i dobra odbrana na Satoranskom. 

3. minut: Satoranski iza leđa Audi za dva poena, a sa druge strane Raduljica vraća te poene i sada je 29:25. Ušao je Stefan Birčević i odmah napravio nesportsku grešku. 

Auda promašuje prvo, a potom pogađa drugo slobodno bacanje za 30:25. Pumprla promašuje, a Birčeviću trojka "izlazi" iz obruča.

2. minut: Pumprla je ostavio Marka Simonovića na zemlji i lagano poentirao za 24:21. I ide treća trojka Peterke i Česi idu na +6, 27:21. Marko Gudurić pogađa za smanjenje ovog vođstva 27:23. 

1. minut: Odmah poeni za Češku i vodi selekcija Ronena Ginzberga. Raduljicu fauliraju u kontri i on ima šansu da izjednači. Ipak promašio je jedno bacanje i sada je 22:21.

I ČETVRTINA: 

10. minut: Opet trojka Peterke i sada je nerešeno 20:20. Micić promašuje trojku, ali ne koriste Česi priliku da prvi put povedu. Na kraju ostaje nerešeno na kraju prve četvrtine.

9. minut: Ipak naš centar greši u napadu, a faul pravi Jović za bacanja Satoranskog. Pogodio je oba bacanja - 20:17. Greška u koracima Miroslava Raduljice. 

8. minut: Vraća nas Bogdan Bogdanović trojkom u vođstvo - 18:15. A potom neverovatan pogodak Raduljice od tablu - 20:15. Promašaj Satoranskog i skok Raduljice. 

7. minut: Duga dvojka Miroslava Raduljice! A sada je nerešeno posle trojke Peterke. Bogdanović greši, ali ne uspeva Češka da povede. 

6. minut: Još jedan promašaj Lučića za tri, ali uzimamo loptu i naš krilni igrač pogaša u kontri 13:10. Hruban zakucava i opet je Češka na samo -1. 

5. minut: Sjajan prodor Bogdanovića koji je iskoristio blok Jokića i sada je 11:7. Kasni Jović sa druge strane i trojka za Satoranskog 11:10. 

4. minut: Greške sa obe strane, a posle faula Jokića na liniji slobodnih bacanja je Auda, koji pogađa oba bacanja. Lučić sa druge strane promašuje trojku i ostaje 9:7.

3. minut: Prva trojka za Češku, pogodio je Jaromir Bohačik, sada je 7:5. Sjajna kombinacija Jokića i Milutinova i sada je 9:5. 

2. minut: Posle skoka u napadu Hruban u prodoru postiže prve poene za Češku - 5:2. U narednom napadu sjajna lopta za Milutinova koji zakucava - 7:2. Balvin promašuje trojku, ali loš pas za Jokića sa naše strane.

1. minut: Srbija kreće sa petorkom: Jović, Bogdanović, Lučič, Jokić, Marjanović. 

Bogdan Bogdanović pogađa trojku - 3:0. Dobra odbrana Srbije, onda Bogdanović prolazi u prodoru i fauliran je. Pogađa oba slobodna bacanja za 5:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading