Đorđević odlazi, poznat novi selektor Srbije?

Autor:

Sport

14.09.2019

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Kokoškov mogao bi da nasledi Aleksandra Ðorđevića na mestu selektora košarkaške reprezentacije Srbije, pišu danas "Večernje novosti".

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Sale odlazi posle tri srebra

Tako bi današnja utakmica košarkaške reprezentacije Srbije protiv Češke za 5. mesto na Svetskom prvenstvu u Kini mogla da bude i poslednja za Ðorđevića u ulozi selektora.

List podseća da Ðorđeviću ugovor s Košarkaškim savezom Srbije ističe sa završetkom Mundobasketa, a da će loš plasman na Svetskom prvenstvu, na kome se računalo čak i sa zlatnom medaljom, samo učvrstiti njegovo uverenje da je došlo vreme da kormilo reprezentacije prepusti nekom drugom.

Glavni kandidat, prema saznanjima "Novosti", za novog selektor jeste Igor Kokoškov, asistent u stručnom timu Sakramento kingsa u NBA, a koji je upravo u finalu sa Srbijom pre dve godine u Istanbulu kao selektor sa Slovenijom osvojio tirulu evropskog šampiona.

Ðorđević je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri srebra, 2014. na Svetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading