HRVATI DRHTE OD STRAHA: Čekaju nas brutalni rivali: Srbija, Grčka, Kanada...

Autor:

Sport

13.09.2019

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska košarkaška reprezentacija nada se da će dobiti pozivnicu za kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dario Šarić

Još nisu dobili potvrdu od FIBA, ali Hrvati, kako prenosi portal 24sata, veruju prema svim najavama i kriterijumima da će biti u kvalifikacijama. 

Svesni su da neće biti lako. U kvalifikacijama za Tokio biće  24 reprezentacije, podeljene u četiri kvalifikaciona turnira, svaki će imati dve grupe sa po tri ekipe, a potom se igra polufinale i finale. Samo pobednik svakog turnira ide na Olimpijske igre.

Neće biti nosilaca u žrebu, a rasplet Svetskog prvenstva u Kini otkrio je sve reprezentacije koje će u Tokio moći samo preko jednog od turnira. Spisak je brutalan, kukaju Hrvati. Olimpijske igre iz Evrope su izborile Španija i Francuska. A, u kvalifikacije će:  Srbija, Litvanija, Italija, Grčka, Poljska, Češka, Rusija, Nemačka, Turska, Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Kanada, Novi Zeland, Tunis. 

Pozivnice bi trebalo da dobiju: Hrvatska, Slovenija, Senegal, Angola, Meksiko, Urugvaj, Kina  i Filipini. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading