Skola uništio Trikolore: Argentinski čas košarke Francuzima za plasman u veliko finale!

Autor:

Sport

13.09.2019

11:38 >> 14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Argentine drugi su finalisti Mundobasketa u Kini.

RepublikaFoto: Starsport
Luis Skola

Gaučosi su odigrali još jednu sjajnu partiju, pa su u polufinalu sa ubedljivih 80:66 savladali Francusku. U borbi za trofej igraće protiv Španije.

Argentinu je do ogromnog uspeha vodio neverovatni Luis Skola, koji je meč završio sa 28 poena i 13 skokova. Pored njega dvocifrena su bila još trojica košarkaša Argentine, Dek je dodao 13, Kampaco 12, a Vildoza 10.

U ekipi Francuske Furnije i Nilkina postigli su po 16 poena, dok je De Kolo pridodao 11. Ipak, iako je bio najefikasniji, Furnije je odigrao katastrofalan meč, uz šut iz igre 6/17, a loš je bio i sa linije penala, 3/7.

Argentinci su od početka vodili ritam utakmice. Gaučosi su posle pobede nad Srbijom i u ovu utakmicu ušli veoma motivisani. Serijom od 10:0 stigli su do velikih osam poena razlike posle samo nekoliko minuta.

Francuzi su u nastavku prvog perioda uspeli da se konsoliduju, pa su posle uvodnih 10 minuta imali svega tri poena minusa, 21:18.

Trikolori su na startu druge četvrtine uspeli da stignu do preokreta i povedu sa 24:23, ipak ispostaviće se da je to bilo i poslednje vođstvo ekipe Vensana Kolea na celoj utakmici. Argentinci su se ubrzo vratili u svoj ritam, pa su na krilima Kampaca, Laprovitole i Skole ponovo stekli prednost.

Kampaco je trojkom u poslednjem napadu prvog poluvremena, doneo Gaučosima velikih 39:32 pred odlazak na odmor.

Očekivao se odgovor Francuza u nastavku, ali to se nije dogodilo. Skola je dominirao, a razbudio se i sjajni Dek, pa su Argentinci tokom cele treće četvrtine uglavnom imali dvocifrenu prednost. Maksimalno je bilo 55:40, ali su Francuzi uspeli da u poslednjih 10 minuta uđu sa 12 poena minusa, 60:48.

Ništa se nije menjalo ni u poslednjoj četvrtini. Francuska je bezuspešno pokušavala da se približi sjajnim Argentincima. Jedino je Nilkina bio na nivou u ekipi Vensana Kolea, ali nije mogao sam. Francuzi su bili toliko loši da su od šest uzastopnih bacanja iskoristili samo dva. Na to su se nadovezale i dve trojke sjajnog Skole, koji je na taj način rešio meč i bacio u trans argentinske navijače na tribinama dvorane u Pekingu.

Argentina je posle Srbije odigrala još jedan izuzetan meč i zasluženo se plasirala u finale. Sa druge strane, Francuzi posle trijumfa nad SAD, moraće da se zadovolje samo borbom za treće mesto, gde će im rival biti Australija.

Tok meča mogli ste da uživo pratite na našem sajtu.

FRANCUSKA - ARGENTINA 66:80

IV ČETVRTINA

10. minut - Ništa se nije dogodilo u poslednjem minutu, Argentina je zasluženo prošla u finale gde je čeka ekipa Španije. Konačan rezultat je 80:66.

9. minut - Novi penali za Skolu. Na tribinama traje slavlje argentinskih navijača. Furnije konačno pogađa jednu trojku, ali uzalud. Dek na drugoj strani stavlja tačku na i.

8. minut - Furnije iznuđuje tri penala, Skola pravi četvrti faul. Furnije je očajan danas, pogodio je samo jedno bacanje.

7. minut - Skola pogađa trojku, ogromnih +14 za Argentinu, 71:57. Nilikina nastavlja sa dobrom partijom i postiže nove poene. Još jedna trojka Luisa Skole, čini se da je sve gotovo.

6. minut - Francuzi ne koriste šansu da se približe rivalu, Batumu sviran faul u napadu u skoku. Albisi bespotrebno faulira Kampaca, a ovaj pogađa jedno (66:57). Laprovitola prelepo upošljava Deka, a ovaj lagano poentira. Nova greška Trikolora i sve manje šanse za preokret.

5. minut - Ne pogađani ni Garino ni Skola. Vildoza dobija četvrtu ličnu grešku, Nilikina polovičan sa linije penala. Argentinci su se ispromašivali u jednom napadu.

4. minut - Embajeu izlazi lopta iz obruča, ali Gober skače u napadu, i ide na liniju penala. Francuski centar promašuje oba bacanja, ali u skoku Skola faulira Embajea. On pogađa samo jedno, 65:56 vodi Argentina,

3. minut - Loš pokušaj floutera od strane Kampaca, Trikolori imaju šansu da dodatno smanje prednost Argentine. Batum ne može da pogodi ništa. Sjajna kontra Gaučosa, Laprovitola je iza leđa dodao Skoli, a ovaj lagano poentirao.

2. minut - Nilkina još jednom siguran sa poludistance, 63:53 za Argentinu. Lepa akcija Nilikine i Gobera, Francuska na -8.

1. minut - Embaje pogađa trojku na startu poslednje četvrtine. Neverovatan napad Argentinaca i trojka Laprovitole.

III ČETVRTINA

10. minut - Nilkina je jedini igrač Francuske koji igra u ovim trenucima, ovog puta poentira iz prodora. Batum ne pogađa trojku, kraj treće četvrtine. Argentina vodi sa 60:48.

9. minut - Batum udara blokadu Skoli, ali potom Furnije pravi četvrtu ličnu grešku. Francuzi u problemu. Argentinci nisu uspeli da iskoriste tri napada u nizu.

8. minut - Nilkina smanjuje prednost Gaučosa novom trojkom. Ali, na drugoj strani neverovatni Kampaco vraća trojku. 

7. minut - Dek postiže trojku, Argentina na ogromnih +15, 55:40. Glupost Vildoze i nesportski faul nad De Koloom. Nando oba puta precizan sa linije penala. Skola na iskustvo iznuđuje treći faul Furnija i pogađa oba bacanja.

6. minut - Težak promašaj Albisija za tri poena. Uzvraća mu istom merom Vildoza na drugom kraju terena. Furnije prekida seriju rivala.

5. minut - Nova izgubljena lopta Francuza, frenetična odbrana Argentinaca. Ne koriste šansu Gaučosi da dodatno uvećaju svoju prednost.

4. minut - Treća trojka u nizu, pogađa i Skola sa pozicije koju je sam izgradio. Gober promašuje zakucavanje, a u kontri Francuzi Vildozu zaustavljaju faulom. Vildoza perfektan, maksimalnih +12 za Argentinu, 50:38. Galici iznuđuje Goberov faul, a potom daje oba penala.

3. minut - Furnije i dalje ne uspeva da pogodi za tri poena, ali mu na drugoj strani Vildoza pokazuje kako se to radi. Batum uzvraća Vildozi.

2. minut - Skola pogađa, ali sudije mu sviraju faul u napadu.

1. minut - Treća četvrtina kreće ličnom greškom Laberija u napadu. Furnije faulira Vildozu prilikom šuta za tri poena. Košarkaš Argentine pogađa sva tri, prvi put dvocifrena prednost za Gaučose, 42:32. Albisi promašuje za tri poena, ali odmah pokušava još jednom i pogađa trojku.

II ČETVRTINA

10. minut - Nilikna sa poludistance, još jednom. Sjajna akcija Argentine, Laprovitola je uradio sve, a Delije zakucao. Francuzi promašuju, pa Argentinci imaju poslednji napad i koriste ga na sjajan način, Kampaco pogađa trojku. Posle prvog poluvremena tim koji je izbacio Srbiju vodi sa 39:32.

9. minut - Brusino ispravlja Kampacov promašaj, Argentina na +6, 34:28. Furnije se lepo snašao i pogodio, sada ima devet poena.

8. minut - Furnije nikako ne može da stigne do prve trojke. Laprovitola je isforsirao šut i promašio iz veoma teške pozicije. Furnije samo jednom precizan sa linije penala.

7. minut - Skola ponovo na linije penala, ali ovog puta polovičan. Gober uzvraća Skoli i takođe pogađa jedno bacanje. 

6. minut - Skola pogađa oba bacanja. Nilkina pogađa sa poludistance.

5. minut - Prvi poeni za Laprovitolu. Nastavlja se serija Argentinaca, Dek poentira u kontri, tajm-aut Kole.

4. minut - Delija je iskomplikovao situaciju, ali je na kraju pogodio uz faul. Treća lična za Lesora. Argentina vodi sa 25:24.  Furnije na jednog, a Kampaco na drugoj, promašuju šut za tri poena.

3. minut - Sjano se snašao De Kolo i pronalazi Lesora, koji zakucavanjem donosi prvu prednost Francuzima, 24:23. Stali su malo Argentinci, donose loše odluke u napadu.

2. minut - Laberi ispravlja Furnijeov promašaj i stiže do osmog poena. Teška pozicija, ali i poeni za Furnijea.

1. minut - Moćna blokada Lesora nad Dekom. De Kolo ne postiže trojku, pa Francuzi propuštaju šansu da dođu do izjednačenja. Vildoza se lepo snašao i pogodio.

I ČETVRTINA

10. minut - Furnije koristi pomoć Lesora i poentira. De Kolo pogađa oba penala. Vildoze ne pronalazi put do koša iz nemoguće pozicije, Argentina posle prvih 10 minuta vodi sa 21:18.

9. minut - Dek postiže svoje prve poene, 14:19. Lesor promašuje dva penala, potom hvata loptu u napadu, pa promašuje zicer. Na drugoj strani Dek sve to kažnjava zakucavanjem.

8. minut - Skola ponovo pogađa uz faul, a zatim i dodatno bacanje. Lepo se snašao Furnije za svoje prve poene na utakmici.

7. minut - De Kolo uzvraća na drugoj strani. Garino pravi faul u napadu. Laberii još jednom pogađa za tri.

6. minut - De Kolo polovičan sa linije penala. Prelepa akcija Argentine i kucanje Delije. Magičan prodor Kampaca, Argentina na +7, 14:7.

5. minut - Dobra odbrana Argentinaca, Francuzi nemaju rešenja u napadu. Laberi prekida seriju Argentine, prva trojka Francuske.

4. minut - Kampaco ubacuje prvu trojku, Argentina ima +6, 8:2. Skola nezaustavljiv, stiže do sedmog poena.

3. minut - Kampaco ne pogađa trojku, a na drugoj strani još jedan neuspeli pokušaj Trikolora.

2. minut - Dosta promašaja na početku meča. Skola pogađa uz faul, a zatim i bacanje. Delija lupa blokadu Goberu, a onda Skola sa jednog kraja do drugog kraja terena za nove poene Argentinaca.

1. minut - Uvodni promašaji Furnijea i Skole. Nilkina postiže prve poene u drugom polufinalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading