Bogdan krvario i izbušio Amere!

Autor:

Sport

13.09.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što se izblamirala ispadanjem od Argentine u četvrtfinalu SP, Đorđevićeva četa koliko-toliko popravila utisak pobedom nad SAD - 94:89

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Bogdan Bogdanović
Foto: Ilustracija

Bogdan Bogdanović, iako ranjen, ispalio je rafal u Amerikance dovoljan da drim-tim nakon poraza u četvrtfinalu od Francuza pukne i od nas u utakmici za plasman od petog do osmog mesta na Mundobasketu u Kini.

ISEKLI MU RUKU

Košarkaš Sakramenta je imao sjajan start meča protiv SAD pogodivši četiri trojke zaredom u momentu kada su mu Ameri u duelu isekli levo rame. Počeo je da krvari, pokazao isečenu kožu sudijama, ali arbitri to nisu okarakterisali kao faul. Nakon toga Bogdan je morao do naše klupe kako bi zaustavio krvarenje. Vratio se još jači, pogodio još tri trojke i zaustavio se na 28 poena, čime je bio najefikasniji igrač meča. U našem timu pratili su ga Lučić sa 15 i Micić sa 10 poena, dok je kod Amera bolji od ostalih bio Barns sa 22.

OZBILJNO ODIGRALI

Čini se da je beznačajnost utakmice više uticala na Amerikance. "Orlovi" su sa 32:7 završili prvi period, ali su se Ameri vraćali. Ipak, nisu imali snage za totalni preokret, pa su nasmejani halu u Donguanu napustili naši momci. Najraspoloženiji je upravo bio Bogdanović.

- Mi smo ih shvatili ozbiljno od starta i zato smo pobedili - rekao je Bogdan, a onda u šali pred novinarima prokomentarisao i posekotinu na ramenu:

- Lepo je i dalje! Izgleda da imam osetljivu kožu!

Poslednji meč na šampionatu naša selekcija će odigrati u subotu od 14 sati u Pekingu, a u bici za peto mesto rival će im biti bolji iz duela Poljska - Češka (odigrano sinoć).

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency

Zbog blamaže valja dati tri miliona evra

Srbija posle blamaže u Kini sada do Olimpijskih igara u Tokiju sledeće godine može samo preko kvalifikacionog turnira. Da dobijemo to domaćinstvo biće đavolski teško jer smo prošli organizovali u Beogradu, pa će sada sigurno neke druge evropske selekcije imati prioritet. Ukoliko nam FIBA ipak bude naklonjena, moraćemo da iskeširamo 3.000.000 evra za kotizaciju i organizaciju tog takmičenja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading