Beograd dobio košarkaški teren "Saša Obradović"!

Autor:

Sport

12.09.2019

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru društveno odgovorne akcija kompanije Mozzart "100 terena za jednu igru", Beograd je dobio još jedno košarkaško igralište koje je ponelo ime košarkaškog reprezentativca Jugoslavije i Srbije Saše Obradovića.

RepublikaFoto: Zoran Rašić
Otvoren teren u Medakoviću posvećen Saši Obradoviću

Obnovljeno igrališta u naselju Medaković svečano je presecajući vrpcu otvorio proslavljeni košarkaš, sada trener Monaka, a promociji je, pored velikog broja građana Beograda, prisustvovao i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić. Podršku kolegi dali su proslavljeni košarkaši Igor Rakočević, Marko Kešelj i Duško Savanović, koji su, zajedno sa Sašom, pokazali da još uvek znaju odlično da se snalaze sa loptom na terenu i pod košem.

Privilegiju da prvi pokažu svoje umeće na obnovljenom terenu imali su pioniri  "Crvene zvezde" i "Mega Bemaksa" koji su odmerili snage u revijalnoj utakmici nakon koje je Obradović poklonio jednu od svojih medalja "igraču utakmice".

Igralište u ovom delu grada, na kojem je prve košarkaške korake i napravio Saša, dobilo je potpuno novi izgled - specijalnu podlogu, profesionalne konstrukcije, zglobne obruče, kliritne table a obnovljene su i tribine.

RepublikaFoto: Zoran Rašić

Bivši reprezentativac istakao je da mu je ukazana velika čast što je dobio teren koji je poneo njegovo ime i u njegovom kraju.

- Ovo je velika čast za mene i moju karijeru. Zahvalio bih svojoj zajednici Medaku. Na ovom terenu sam pravio svoje prve korake, hvala Mozzartu što mi je omogućio tu veliku čast- rekao je Obradović.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić zahvalio je kompaniji Mozzart što ima razumevanje za sve mlade ljude na Voždovcu, u gradu Beogradu i celoj Srbiji i što odgovornom politikom pomaže lokalne samouprave.

- Velika zahvalnost i našem Saletu Obradoviću, legendi naše košarke. Veliki broj ljudi je došao da ga podrži i izrazi duboku zahvalnost za sve ono što je učinio za našu košarku. Mi ćemo ovu akciju i dalje da nastavimo u onoj meri u kojoj nam Mozzart izađe u susret. Još jednom hvala kompaniji koja želi da naša deca što više vremena provode na terenima- rekao je Savić.

Direktor Sektora korporativnih komunikacija Mozzarta Borjan Popović istakao je da su obnovljeni tereni primer da košarka u Srbiji nikada neće izaći iz mode.

RepublikaFoto: Zoran Rašić

- Ovo je 79. igralište koje smo obnovili, čime smo se svrstali u red najvećih akcija za omasovljenje i podršku srpskog sporta. Hvala Saši što je prepoznao značaj ove akcije i što je postao deo projekta. Hvala i predsedniku opštine i njegovom timu što su nam pomogli da sve ovo ovako lepo izgleda. Mi idemo dalje  do našeg konačnog cilja kada je u pitanju ova akcija, a to je da obnovimo 100 košarkaskih terena u Srbiji- rekao je Popović.

Cilj društveno odgovorne akcije kompanije Mozzart "Sto terena za jednu igru" jeste stvaranje što boljih uslova za buduće šampione koji rastu u svim krajevima naše zemlje. Misija kompanije Mozzart je da obnovi 100 terena u Srbiji i tako pošalje poruku o važnosti sporta, socijalizacije i zdravog načina života.

IZNENAĐENJA ZA GLEDAOCE

Dobra atmosfera na otvaranju terena ponela je i specijalne goste pa su se tako Igor Rakočević i Duško Savanović oprobali u takmičenju u šutiranju trojki koje je usledilo posle svečanog otvaranja terena dok je Sašin sin Rastko imao tu čast da prvi ubaci loptu u koš na terenu koji je poneo ime njegovog oca.

Posebna poslastica za sve ljubitelje košarke bila je i mogućnost da vide i slikaju se sa zlatnom medaljom koju je Saša u reprezentativnom dresu osvojio 1998. godine u Atini i tako u svojim rukama drže komad istorije svetske košarke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading