(VIDEO) Argentinci, sećate li se?

Autor:

Sport

10.09.2019

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije u utorak od 13 časova igra protiv Argentine meč četvrtfinala Mundobasketa. Ovaj duel oživeo je sećanja na veliko rivalstvo između ove dve reprezentacije.

RepublikaFoto: youtube.com/ krkipfc
Dejan Bodiroga

Imali su naši košarkaši velike duele sa Gaučosima u prošlosti, ali onaj najčuveniji svakako je iz Indijanapolisa 2002. godine, kada je naš tim poslednji put osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu.

"Orlovi" predvođeni Svetislavom Pešićem, tada i dalje pod nazivom Jugoslavija, odmerili su snage sa argentinskim drim timom, nakon što su pre toga u četvrtfinalu savladali Amerikance u čudesnom četvrtfinalu, da bi potom bili bolji i od Novog Zelanda u polufinalu.

Mnogi su već videli zlato oko vrata kapitena Dejana Bodiroge i saigrača, ali Argentinci su bili tvrd orah. Tvrđi čak i od Amerikanaca. Predvođeni Manuom Đinobilijem, Fabrisiom Obertom, Luisom Skolom, Alesandrom Noćionijem i ostalim zvezdama, Argentinci su u finalu nametnuli svoj ritam i delovalo je da su bliži zlatu.

Priznali su naši reprezentativci i da su Argentinci bili bolji, ali kada je Bodiroga preuzeo stvar u svoje ruke, više ništa nije bilo bitno.

- Došli smo na šest razlike, to je već bio kraj utakmice, i onda je Manjano uzeo tajmaut, i onda dolazi Bodiroga... On je tada rekao, "imamo ih, dobijamo utakmicu". Sa tako velikom sigurnošću je to rekao, da ja više nisam imao šta da kažem - opisao je Pešić dramatičnu završnicu i ulogu Dejana Bodiroge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading