Litvanci sa tribina vikali "je*i se FIBA", selektor im odgovorio: Svaka čast, to svi mislimo!

Autor:

Sport

09.09.2019

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Litvanije Dainius Adomaitis i dalje se ne miri sa nepravdom i greškom arbitara iz utakmice sa Francuskom, posle koje je njegov tim eliminisan sa Svetskog prvenstva. On je sada još žešće udario po FIBA.

RepublikaFoto: Starsport
Dainius Adomaitis

Litvanija se od Mundobasketa oprostila ovog ponedeljka pobedom nad Dominikanskom republikom sa 74:55, a navijači su u nekoliko navrata skandarali "Je*i se FIBA" i jasno poručili šta misle o kriterijumu suđenja na ovom prvenstvu.

- Svaka čast (navijačima), tako i treba. Oni su iskazali svoja osećanja, ali i osećanja većine nas - rekao je Adomaitis.

Litvanski selektor je otkrio da je kažnjen zbog komentara posle meča sa Francuskom na račun sudija. Na konferenciji nakon poslednjeg meča na klupi Litvanaca Adomaitis je pričao bezrezervno.

- Pre nego što sam preuzeo reprezentaciju seo sam sa ćerkama i ženom i pitao ih da li su spremne za ovo. Rekao sam im da će biti dosta sr**a i pitao (ćerke) da li su spremne za to u školi. To je bilo moje prvo pitanje. Nikada nisam doživeo ovoliku dozu negativnosti, nikada u životu - iskren je bio selektor Litvanije.

Suđenje na Svetskom prvenstvu je do sada u većini mečeva bilo izuzetno loše, a Adomaitis je pozvao FIBA da nađe kompromis.


- Igramo ovu igru zbog navijača, mi smo samo njihovo oruđe. Hajde da uradimo sve što je moguće da bi navijači videli što bolju košarku. Nema prostora za glupu ambiciju. Hajde da sednemo i pronađemo rešenje, pa da ne moramo da imamo konferencije kakve smo imali - zaključio je Adomaitis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading