I to se dogodilo: Crna Gora pobedila!

Autor:

Sport

09.09.2019

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Crne Gore uspela je da ostvari pobedu na Svetskom prvenstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Vučević

Crnogorci su u poslednjem meču na turniru savladali Japan rezultatom 85:60 i ostvarili prvi trijumf posle četiri neuspeha zaredom.

Japan je dobro parirao ali na kraju nije imao odgovor za raznovrsnu igru Crne Gore, koja je iskoristila odsustvo najboljeg igrača azijskog tima Ruija Hačimure.

Izabranici Zvezdana Terzića dobro su otvorili meč i imali dvocifrenu prednost posle prvih deset minuta, ali je njihova igra bila sve lošija i lošija.

Jute Vatanabe bio je nezaustavljiv i na poluvremenu imao 20 poena, a Japan je uhvatio potpuni priključak tokom treće deonice.

Crnogorci, predvođeni Vučevićem, su ipak uspeli da se vrate u ritam i da ponovo odu na +10 pred ulazak u poslednji kvartal.

Tu prednost nisu ispustili do kraja, pa su zasluženo trijumfovali, a na kraju se mogla "izvući" zanimljiva statistika da Japan nije pogodio nijednu trojku na meču – 0/16.

Vučević je uz 18 poena dodao i sedam skokova, Nikola Ivanović 12, a po deset poena su imali Milko Bjelica i Bojan Dubljević. Derik Nidam nije pogađao (2/9) iz igre, ali je imao osam asistencija.

Fantastični Juta Vatanabe je na kraju završio sa 34 poena i devet skokova, dok su uz njega dvocifreni bili samo Nik Fzekas sa deset i Judai Baba sa 11 poena.

Crna Gora, debitant na prvenstvu, je trećom pozicijom u Grupi O klasifikacije zaslužila plasman od 21-24. pozicije na Mundobasketu u Kini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading