Đorđević: Glupa odluka Jokića, ali ako moramo možemo i bez njega

Autor:

Sport

08.09.2019

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević bio jevidno nezadovoljan igrom svog tima posle poraza od Španije 81:69.

RepublikaFoto: Starsport
Nezadovoljan porazom

On je čestitao protivniku koji u četvrtfinale ide sa prve pozicije u grupi i naglasio je da naš tim nije uspeo da se prilagodi u ovom meču.

- Čestitam Španiji, bili su bolji i dobili su nas našom igrom. Neke neobjašnjive izgubljene lopte smo imali, čak 17 što je mnogo za ovakav meč. Glupa odluka jednog od naših glavnih igrača da ne ostane na parketu, ali nekalo smo se digli posle toga, ali nedoovljno.

Španija ima sjajne plejeve, videli ste kako su igrali dobro Ljulj i Rubio, a zapravo je i Mark Gasol igrao skoro kao plejmejker. Odbrana Španije bila je odlična večeras, nismo imali rešenja za njihove promene odbrane – istakao je naš selektor.

Protiv Italije ste posle tajmauta menjali igru nabolje, ali sada to nije bio slučaj?

- Nemate magičan štapić da menjate igru kako želite. Drugačiji su i rivali. Nisam uspeo da promenim na tajmautu rezultat, to se nekada desi, nekada ne. Možda suviše razmišljamo. Moraćemo da se trgnemo i krenemo dalje – smatra Đorđević.

Pomenuli ste da je Jokić jako važan za vas, jeste li pričali sa njim?

- Nemamo vremena za velike i duge sastanke. On je tvrd momak, moramo da razumemo tu situaciju i da je analiziramo, da se ne bi ponovila više nikada. Jokić je jedan od najboljih centara na svetu, ali mi smo tim koji može bez bilo kog igrača ako mora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Šta je presudilo?

- Jako loša druga četvrtina sa menjanjem odbrana, imali smo mnogo izgubljrnih lopti i to im je dalo snagu. U preuzimanju smo imali dosta grešaka, nismo imali ofanzivni skok, nismo dobro gradili. Desio se problem sa Jokićem, ali Španija je danas bila bolja i pobediča bi nas i sa Jokičem na parketu.

Igrali su brzo sjajno u odbrabi. Rubio je držao sve konce igre u svojim.rukama, a sjajan je bio i Mark Gasol..Zna da u popu prenese pritisak na drugu stranu. Igrali smo srcem.drugo poluvreme, nismo u nekim situacijama ni imali sreće. Španija je apsolutno najčvršća i najiskusnija ekipa sa kojom smo igrali, sa sjajnim trenerom.

Bilo je reči i o minutaži nekih igrača.

- Trebalo bi vratiti glavu na pravo mesto i da se spremimo za Argentinu. Nismo dobro odhovorili na njihovr snažne igrače.Nisam koristio Bobana Marjanovića jer mislim da nam zbog suviše brze igre Španije ne bi pomogao.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading