Argentina demonstrirala silu protiv Venecuele - "Gaučosi" i Poljaci u četvrtfinalu!

Autor:

Sport

06.09.2019

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlično igraju Argentinci na Mundobasketu u Kini, nastavili su sa pobedama, sada su bili bolji od Venecuele sa 87:67.

RepublikaFoto: Starsport
Luis Skola

Dobili su prvi kvartal sa 17:12, već u drugom stekli su dvocifrenu prednost i držali stvari u svojim rukama, bilo je 38:25 za "gaučose".

Nisu se predavali košarkaši Venecuele, ali nisu ni uspevali da ozbiljnije ugroze prednost rivala, koja je nakon 30 minuta iznosila 16 poena.

Rutinski su Argentinci priveli meč kraju i zasluženo upisali i četvrti trijumf na šampionatu sveta u Kini.


u prvom poluvremenu povredio Fakundo Kampaco, u pitanju je bio skočni zglob, napravio je bolnu grimasu i šepajući napustio teren. Ipak, neumorni plejmejker madridskog Reala se ubrzo vratio na parket i dirigovao igrom svojeg tima do kraja susreta.

Gabrijel Dek  je meč završio sa čak 25 poena (indeks 27), pratili su ga iskusni Skola sa 15 poena, kao i pomenuti Kampaco sa 12 poena i devet asistencija. Dvocifren je bio i Garino sa 10.


Kod Venecuele 19 poena Karere, 11 je dodao Betelmi, dok su po 10 ubacili Guilen i Gregori Vargas.

Tako su Argentinci obezbedili plasman u četvrtfinale, siguran učesnik naredne faze je i Poljska, a ove dve selekcije će se u međusobnom duelu boriti za prvo mestu u grupi I, koja će se u četvrtfinalu ukrstiti sa grupom J, u kojoj se nalazi selekcija Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading