Đorđević otkrio šta se dešavalo na klupi tokom meča sa Italijanima - Jedva sam sprečio Jovića da napravi haos!

Autor:

Sport

05.09.2019

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević pričao je o tenzijama koje su viđene na meču između njegove reprezentacije i Italije.Tokom meča u nekoliko navrata igrači i jedne i druge selekcije ulazili u sukobe, a selektor Đorđević je otkrio šta se dešavalo na klupi i kako je sprečio Jovića da "izleti" na teren.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefan Jović

Srbija je savladala Italiju rezultatom 92:77 i osvojila prvo mesto Grupe D na Svetskom prvenstvu.

Tokom jednog koškanja Nikole Jokića i Danijela Heketa na teren je pokušao da "uleti" Stefan Jović, koji je u tom trenutku bio na klupi. Njega su iste sekunde zaustavili Đorđević i član stručnog štaba Darko Rajaković, dugogodišnji pomoćni trener u NBA ligi.

- Darko (Rajaković) to zna iz NBA, gde čim uđeš na teren (sa klupe) dobiješ suspenziju na dve utakmice. Ne znam kako je u FIBA, ali i meni je to u glavi. Samo sam ga krajičkom oka video i nisam hteo da dozvolim... Vodili smo, privodili kraju i nama je tada bila najmanje potrebna takva situacija. Igrači moraju to da znaju, bez obzira na to što kod nas "vri krv" - kod Jovketa (Stefan Jović prim. aut.) ta južnjačka. Taj neki impuls te navodi da pokažeš zube i karakter, ali u tim trenucima je to potpuno nepotrebno- istakao je Đorđević.

RepublikaFoto: Starsport

On je zatim podsetio na neka ranija vremena kada je rivalstvo Italije i Srbije bilo mnogo veće nego danas.

- Sa njima se istorijski dešavaju te stvari. Krene da se igra, oni igraju čvrsto i jako i u tim nekim situacijama dođe do povlačenja, faula koji se ne sudi... Pa dođe do nekih iskri, to su kroz istoriju bile i neke ozbiljnije situacije. To neko rivalstvo traje već decenijama, tako da kada to postoji te stvari su donekle očekivane- dodao je selektor.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading