Dominantna predstava Francuza za prvo mesto u grupi!

Autor:

Sport

05.09.2019

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Francuske savladali su Dominikansku Republiku rezultatom 90:56 i obezbedili prvo mesto u svojoj grupi G na Mundobasketu u Kini.

RepublikaFoto: Starsport
Francuzi sigurni u svojoj grupi

Francuska je na Svetsko prvenstvo došla sa velikim ambicijama i velikim željama, a pravi pokazatelj toga je i dominantno završena grupna faza, pošto su Francuzi ostvarili sve tri pobede.

U poslednjem kolu su prosto pregazili Dominikansku Republiku koja se u narednu rundu takmičenja plasirala sa druge pozicije, uprkos ubedljivom porazu od 34 poena razlike.

Francuska je zatvarala reket u dominantnom maniru ostavivši Dominikanu na svega 8 postignutih poena za 10 minuta košarke u prvoj deonici. U drugoj četvrtini, Dominikana se već malo navikla na ritam utakmice i postigla dvocifren broj poena, ali je svakako imala veliki zaostatak na poluvremenu.

Tokom drugih 20 minuta, Francuzi nisu imali previše problema sa kontrolom utakmice i hrabru Dominikansku Republiku limitirali na 56 postignutih poena, dok su oni umalo došli do "stotke".

Viktor Lus jedan od heroja Dominakane u dosadašnjem delu takmičenja je bio i najefikasniji pojedinac svog tima sa 12 poena, dok je Sadiel Rohas imao 8.

Što se tiče Francuske, Nando de Kolo, Rudi Gober i Evan Furnije su bili dvocifreni sa 15, 13, odnosno 10 postignutih poena. Tako će se u narednoj fazi iz grupe G naći Francuska i Dominikanska Republika, dok će jedan od favorita Nemačka, kao i Jordan završiti takmičenje u grupnoj fazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading