Fantastična utakmica Australije i Litvanije: Kenguri slavili za maksimalno prvo mesto!

Autor:

Sport

05.09.2019

13:40 >> 13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudar dva stila - jednog koji više vuče na NBA i drugog evropskog. U ovom žestokom obračunu bolje je prošla Austalija koja je dobila derbi protiv Litvanije i tako obezbedila sebi prolazak u drugu fazu Svetskog prvenstva i to sa maksimalnim rezultatom - 87:82. Vraćali su se žilavi Litvanci više puta iz mrtvih na ovoj utakmici, ali su Bumersi uspeli na kraju da prelome i dobiju jako važan duel. Trojka Petija Milsa u poslednjoj deonici je bila izuzetno bitna.

RepublikaFoto: Starsport
Metju Delavedola, košarkaš Australije

Možda je do ovog meča Litvanija ostavila i bolji utisak, ali danas je Australija bila jači protivnik i to u svakom smislu te reči. Čvršći su bili Bumersi, razigraniji, ubedljiviji, precizniji, posebno na početku utakmice kada su pogodili brojne trojke i od samog starta dali do znanja Litvancima šta ih čeka. Na kraju su morali baš dobro da se preznoje, i uspeli su da nadigraju Litvance.

Jaka odbrana Australije paralisala je Litvance na startu utakmice i donela prednost Kengurima. Litvanija nije imala energije, pa je i trener Adomaitis tražio brz tajm-aut, galamio je na svoje igrače kada su protivnici otišli na 10 razlike.

I nekako se ta razlika vukla kroz čitave tri četvrtine. Kada god bi Litvanija probala da se primakne, sevnuli bi brzi napadi Bumersa, Bejnsa, Delavedove, Petija Milsa ili Džoka Lendejla koji je pogodio neke važne šuteve i pomogao svom timu da se odlepi.

Litvanija je ušla sa osam poena zaostatka u poslednju deonicu, ali nedostajalo joj je malo energije i snage. Adomaitis je morao da smisli nešto posebno kako bi nešto preokrenuo jer je Australija igrala jako čvrsto.

I uspela je Litvanija na startu poslednje četvrtine da uđe u igru i da dobije šansu da pobedi ovaj meč što bi joj jako značilo pred drugu fazu, iako je Litvancima šut za tri poena na ovoj utakmici bio potpuno u autu skoro ceo meč. 

Stigli su Litvanci u potpuni egal, pa i poveli iako su tokom meča gubili i 15 razlike. Seibutis je doveo Litvance u prednost na četiri i po minuta pre kraja, ali je Krik vratio Australijance u balans. To je sve garantovalo neizvesnu završnicu.

Smenjivali su se i jedni i drugi u prednosti od jednog poena, igralo se koš za koš, klasična rezultatska klackalica u kojoj se ne zna pobednik do poslednjeg momenta. A na kraju je Australija stigla do izuzetno važne pobede.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading