Sale oduvao kladionice: Evo ko je prvi favorit za zlato!

Autor:

Sport

05.09.2019

12:46 >> 12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević razgovarao je sa novinarima u hotelu u Vuhanu, novoj bazi naših "orlova."

RepublikaFoto: ST/Danijel Kokanović
Aleksandar Đorđević

Kako ste putovali?

- Sve je ok, satnice jesu zahtevne. Probudili smo se u pola 7, došli smo avionom od Gvangdžoa do Vuhana i smešteni smo u istom hotelu sa preostale tri ekipe u grupi. Prvobitno je trebalo da imamo trening u 19:15, pa u 16:45 i odlučili smo da ga preskočimo - počeo je Sale.

- Portoriko ima strast, atletiku, podmladili su ekipu u odnosu na 2016. i kvalifikacioni turnir. Imaju brze plejeve, Huertas je glavni šuter, solidni su i pod košem.  Igraju usku odbranu i probaćemo da nađemo adekvatna rešenja u odnosu na njih. Sutra nećemo imati trening, jednostavno nema vremena jer meč počinje već u 16:30. Dobra nam je koncentracija, danas smo samo trenirali samo u teretani i ojačali telo - nastavio je selektor reprezentacije Srbije.

Može li sadašnji Portoriko da se poredi sa nekim ranijim sastavima?

- Dosta toga se promenilo. Imaju nekoliko momaka rođenih u Americi, ali sa jakim patriotskim osećajem prema svojoj matičnoj državi. Sadašnji sastav je više koncipiran na atletsku, šutersku igru, na spoljnu liniju, dok su ranije više igrali na centre. Samo da nas povrede zaobiđu jer ne bih želeo da se nekom glupošću neko povredi. Mnogo je ovde ponosnih ekipa koje žele da nas pobede, ali na nama je da ih ograničimo kvalitetom - rekao je Đorđević.

Kako komentarišete situaciju sa Jovićem kada je hteo da uskoči na teren?

- Nisam hteo da dozvolim incident, jer bi bio suspendovan ulaskom na parket na dve utakmice. On je južnjački temperament, ali video sam ga krajičkom oka kako pokušava da uleti na teren i sprečili smo ga. Ne treba nam takav incident, privodili smo meč kraju - ocenio je selektor "orlova."

Neki igrači su imali veliku minutažu, hoćete li im redukovati minutažu sa Portorikom, ako se za to ukaže šansa?

- Da, to je svakako plan. Potrebni su minuti svih igrača. Kako takmičenje odmiče, fizički napor kod svakog igrača dolazi do automatizma i oni znaju sami koliko mogu i kada se zamaraju. Videli ste Bogdanovića, on bi svaki minut da igra, a igrao je odlično protiv Italije. Ova putovanja između dve faze takmičenja su problem svakako, jer se neke utakmice kasno završe i igračima fali sna. Ipak, imamo iskustvo i znamo kako da se energetski oporavimo - rekao je Aleksandar Đorđević.

Preneli ste svih šet bodova. Postoji li mogućnost da zbog toga igrači uđu opuštenije u meč sa Portorikom?
- Ne, to im nije dozvoljeno - jasan je Đorđević.

Jeste li zadovoljni kako ste raspoređivali minutažu do sada?

- Da, zadovoljan sam. Italijani su znali kako ćemo igrati sa Marjanovićem, ali nisu išli na udvajanja uvek. Marjanović je atipičan igrač, ima određenih problema kada brani igrače koji su u piku poput Danila Galinarija i tu je bila odluka šta da se uradi, ništa drugo - nastavio je Sale.

RepublikaFoto: ST/Danijel Kokanović
Aleksandar Đorđević

Turska je ispala?

- Odigrali su istorijsku utakmicu protiv Amerike sa četiri promšena bacanja u nizu i to je iznenađenje svakako - rekao je Đorđević.

Kako biste nazvali košarku na meču Amerika - Turska?

- Treba rešiti zonske odbrane protiv ekipa koje fantastično igraju zonu. Boža Tanjević je još naučio Turke sjajnoj zonskoj odbrani. Amerikanci su igrali često 1 na 1, a zona se tako ne rešava. Amerika je forsirala spoljnu igru, Turci su ih pročitali, ali šteta je što nisu pobedili - nastavio je selektor.

Iran je imao aktivan rezultat u C grupi i protiv Španije i protiv Portorika do kraja meča, ali izgubili su oba meča?

- Iran ulaže dosta sredstava, imaju neke Amerikance sa jakim ugovorima. Znaju da igraju košarku, kvalitet koji imaju takav je kakav jer Španci znaju da slabije krenu na prvenstvima , ali da onda krenu da dižu formu. Ozbiljna su ekipa, nema šta, a dosta zavise od Rubija - rekao je Đorđević.

Po mnogim kladionicama Srbija je sada prvi favorit za zlato?

- To prija, ali nas suštinski procene ne zanimaju. Realno, Amerikanci su i dalje glavni favoriti za svetsku titulu, oni, pa svi mi - zaključio je Đorđević.

Aktuleni svetski,evropski i olimpijski vicešampioni prvi meč u drugoj fazi igraju u petak od 10.30 časova protiv Portorika, dok je derbi sa Španijom zakazan za nedelju od 14.30.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading