IZVINITE, BRAĆO, ali mi moramo u finale!

Sport

15.09.2017

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada kreće ono pravo! Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Evrobasketa u Istanbulu posle pobede nad Italijom (83:67), a za prolaz u finale borićemo se protiv braće Rusa (večeras, 20.30). "Baćuške" su jedina ekipa koja je uspela da nas nadigra do sada u Turskoj, ali verujemo da je došlo vreme za osvetu!

RepublikaFoto: Starsport
Podrška navijača Srbije u Istanbulu

BITNA KONCENTRACIJA

- Opasni su Rusi. Fizički jako su krenuli na nas kad smo igrali u grupi i zasluženo pobedili. Sada verujem da će stvari biti drugačije. Najbitnije je da glavu spremimo za ovaj duel. Koncentracija je ključan faktor na utakmicama u samom finišu prvenstva. Sva sreća pa je mojim momcima to glavna karakteristika. Slušaju savete, ispravljaju greške, ma neverovatno. Tako se postaje šampion - rekao je Đorđević.

VELIKA NADA

Sada se logično postavlja pitanje može li Rusija dvaput da pobedi Srbiju na istom turniru...

- To su krilatice, ali se nadam da će važiti to nepisano pravilo da je gotovo nemoguće nekoga dvaput pobediti na istom turniru. Imamo timsku igru koja može da odgovori svim izazovima koji nas očekuju protiv Rusa.

Na kraju, Đorđević je dodao možda i najbitniju stvar:

- Napad dobija utakmicu, a odbrana donosi medalje. Nas zanima medalja!

RepublikaFoto: Starsport
Kapitenski igra: Milan Mačvan

Mačvan za primer

Svi na šampionatu ističu da je najveća prednost Srbije u Istanbulu izraziti timski duh, koji se nije lako izgradio. Najzaslužniji za zajedništvo je kapiten Milan Mačvan.

- Setite se prijateljske utakmice protiv Grčke ili Crne Gore tokom priprema kada je imao temperaturu, a nije mu padalo na pamet da ne igra. E, tada je ova ekipa postala ekipa. Samo je rekao u jednom trenutku: "Sale, ja ne mogu više", pa je seo i onda smo ga dva dana vraćali iz mrtvih - rekao je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milena

15.09.2017 08:09

Biće Srbi šampioni Evrope!!!