Nula Crne Gore: Petrovićevi Brazilci sa maksimalnim učinkom u drugoj fazi!

Autor:

Sport

05.09.2019

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijala je Grčka za Crnu Goru protiv Brazila, ali reprezentacija iz Južne Amerike ide sa prvog mesta i tri pobede u drugu rundu. Imali su kontrolu nad mečom protiv Crnogoraca, potom se kockali u poslednjoj deonici, ali je ipak tim Aleksandra Petrovića ostao maksimalan - 84:73.

RepublikaFoto: Starsport
Aco Petrović i igrači Brazila

Delovalo je da će Brazilci lako do pobede kada su u toku poslednje deonice imali i 15 poena razlike kada su vodili 73:58, ali se Crna Gora serijom trojki i dobrih poteza vratila u igru i tako smo ušli u neizvesnu završnicu.

Međutim, na dva minuta pre kraja Brazil je preko Markinjosa došao do važnih poena uz faul, Brazil se odmakao na 80:72 i tu donekle već rešio duel.

Tim Aleksandra Petrovića neočekivano je postao lider grupe sa tri pobede, a poslednja, senzacionalna protiv Grčke, označila je kraj snova za Crnu Goru da može do druge faze na Svetskom prvenstvu. 

Crna Gora je odigrala dobru prvu četvrtinu, u drugoj su iskusni brazilski asovi - Barbosa, Varežao i Markinjoš bili prevaga. Derek Nidam je postigao 10 poena, Milko Bjelica, Nikola Vučević i Dino Radončić su držali Crnogorce u igri. 

Ipak, iako su se na ovoj utakmici vratili iz mrtvih, Crnogorci nisu uspeli da dođu do pobede na ovom duelu.

U timu Crne Gore nije bilo Nikole Ivanovića zbog povrede ramena. Crnogorci su završili takmičenje, čeka ih razigravanje od 17. do 32. mesta, a Brazil će ići dalje, u drugu rundu, zajedno sa Grčkom.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Najefikasniji kod Brazila bili su Marselinjo Uertas sa 16 poena, Kristijano Felisio sa 14, Markinjoš sa 13 i Aleks Garsija koji je dao 11 poena.

Crnu Goru je na ovom duelu poenterski predvodio Derek Nidam sa 16 poena pre svega zbog četiri date trojke. Po 10 poena su dali Bojan Dubljević i Petar Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading