Ameri već uzdrmani i uplašeni: Srbija će nam biti veliki problem!

Autor:

Sport

04.09.2019

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Videlo se na početku meča protiv Češke Republike u prvom kolu da reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država nije baš toliko dominantna kao neke njene prethodnice. Meč sa Turskom je stigao kao prava potvrda. Samo je čudo spasilo Amere od prvog poraza na turniru. Uzdrmalo ih je to, ali bi moglo i da ih ujedini. Odjeci su različiti, a nekako se i dosta pažnje posvećuje povredi Džejsona Tejtuma na kraju duela. Pa krenimo od toga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popovič

On je izvrnuo zglob i to u momentima kada je proigravao Krisa Midltona. Vrlo brzo je Tejtumu morala da bude ukazana pomoć u svlačionici. Danas će imati dodatne preglede posle kojih će biti utvrđeno koliko je sve to ozbiljno.

Ali, Tejtum je već bio bolje posle prve ukazane pomoći i napustio je dvoranu sa malim olakšanjem.

- Mislim da sam se malo okliznuo, da sam izvrnuo zglob, okliznuo se i pao na pogrešan način. Osećam se bolje nego u tom momentu kada se dogodilo. Mogu pomalo da hodam. Jasno je da me boli, ali sam imao neki tretman i videćemo kako ću se osećati - rekao je Tejtum, a prognozira se da bi mogao da propusti neki meč reprezentacije SAD na ovom turniru.

Zanimljivo je bilo videti i kako je ESPN preneo dešavanja u Kini posle utakmice SAD-a i Turske. Već u samim minutima su se setili i - Srbije!

Evo i zašto. Autor izveštaja je, kao vrsni poznavalac košarke, istakao da je SAD imao velike probleme ispod koša protiv visokih igrača Turske, a da su igrači koji su ulazili pod koš često - Mičel i Voker, bili fizički inferiorni. Kaže ESPN da se ipak nije očekivalo da Turska, sa svojim sastavom u kom nema nekih spektakularnih zvezda, bude tim koji će zadatati toliko problema Amerima.

I tu dolazimo do sledećeg dela teksta...

- Ovo može da bude veliki problem kasnije na turniru, posebno ako se SAD sastane sa prvim izazivačem Srbijom. Taj tim istinski ogroman, sa četiri visoka igrača - Nikolom Jokićem, Bobanom Marjanovićem, Miroslavom Raduljicom i Nemanjom Bjelicom. Srbija je nadigrala prva dva protivnika sa 105 poena razlike šutirajući 70% -  stoji u izveštaju ESPN-a, a mi bismo ovoj plejadi visokih igrača dodali i Nikolu Milutinova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejson Tejtum

Očigledno da Ameri znaju odakle im preti najveći problem. I znaju da je rano da razmišljaju o Srbiji.

- U ovom momentu, istina, razmišljati o Srbiji je pomalo neodgovorno. SAD mora da pronađe ofanzivni ritam prvo. Amerikanci prvo morajui da odrade Japan, najslabiji tim u grupi. Ali već u drugoj rundi će doći još talentovanije ekipe od Turske - Brazil i Grčka - ističe se u izveštaju.

Visoki Majls Tarner bio je jedan od najboljih pojedinaca kod Amera.

- Ovo je bila jedna od najboljih ludih utakmica u kojoj sam ikada učestvovao. Mi smo tim SAD, svi žele da nas pobede. Svaki protivnik će dati sve od sebe. Ali pre svega toga mi moramo da ostanemo zajedno -  rekao je Tarner.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading