Kakav crni "Drim-tim": Amerikanci se jedva provukli, Turci sami sebe pobedili!

Autor:

Sport

03.09.2019

14:56 >> 15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši SAD savladali su posle nezapamćene borbe i produžetka reprezentaciju Turske sa 93:92.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kemba Voker

Turci su bili blizu pobede i posle regularnog dela, i posle dodatnih pet minuta, ali su zbog svojih neverovatnih grešaka i promašaja na kraju ostali kratkih rukava.

Amerikanci su bili u prednosti od samog starta meča. Ubrzo su poveli sa 10:2 i činilo se da će i ovo biti još jedna ubedljiva pobeda na ovom SP. Ipak, Turci se nisu predavali, uspeli su da se konsoliduju i do kraja prvog perioda smanje prednost rivala, na pet poena razlike, 26:21.

Sličnu situaciju gledali smo i u drugoj četvrtini. Amerikanci su i ovaj deo igre mnogo bolje otvorili i za tren su stekli maksimalnih +15 (41:26). Međutim, i ovog puta ekipa Ufuka Saridže imala je spreman odgovor. Turci su se se serijom 12:0 potpuno vratili u meč, a na kraju se na poluvreme otišlo vođstvom SAD-a sa 47:42.

Treća četvrtina protekla je u izjednačenoj igri oba tima. Turci su uspeli da stignu i do izjednačenja tokom ovog perioda, ali su Ameri, ipak vodili posle 30 minuta sa 65:61.

Najzanimljivije je bilo u četvrtoj četvrtini. Turci su zaigrali još bolje, dva puta su stigli do izjednačenja, a samoj završnici poenima iz odbojke Iljasove poveli su po prvi put na utakmici sa 81:79. Amerikanci su imali napad za pobedu ili produžetak, Midlton je promašio trojku, Voker je uspeo da dođe do skoka u napadu, a onda je usledila velika glupost Turaka. Džedi Osman je na 0.1 pre kraja faulirao Tejtuma na šutu za tri poena.

On je imao tri bacanja za pobedu svog tima, pogodio je samo dva, pa se otišlo u produžetke.

U produžecima nas je čekala još veća ludnica i još veća drama. Turska je uspela da se odlepi na 5 poena, da bi tada vezao pet poena Kemba Voker i izjednačio rezultat.

Drami nije bilo kraja. Ponovo je Turska došla do vođstva posle realizovane 2+1 situacije od strane Džedija Osmana, imala je Amerika priliku da posle zaostatka 92:91 postigne koš za vođstvo, ali je Tarneru Balbaj sjajno ukrao loptu i potom iznudio nesportski faul od Džoa Herisa. 

Ipak, omaleni košarkaš Turske je očajno šutirao i promašio oba bacanja. Po izvođenju lopte iz igre fauliran je i Osman, koji takođe ne uspeva da pogodi nijedan penal. Amerikancu su ponovo imali napad za pobedu, uspeo je Kirs Midlton da iznudi faul, i da za razliku od Turaka pogodi oba bacanja i donese prednost svom timu.

Turcima je ostalo nešto više od dve sekunde da stignu da pobede, ali Iljasova nije uspeo da pogodi iz teške situacije, pa je Amerika na kraju ukrala trijumf i slavila sa 93:92.

Ovaj meč je pokazao mnogo slabosti u ekipi Grega Popoviča i zasigurno je da ovo nije onaj "Drim-tim" koji seje strah kod svih rivala. Naprotiv, Turska nam je pokazala da su Amerikanci i te kako pobedivi, tako da nas očekuje možda i nikada zanimljiviji Mundobasket.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading