PREGAZITE I FILIPINE, PA JURIŠ NA "AZURE"!

Autor:

Sport

02.09.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zgromila je Srbija nedoraslu Angolu (105:59) na startu Svetskog prvenstva u utakmici u kojoj je pred 14.000 košarke željnih Kineza pokazala globtroterske egzibicije, a sličan ishod očekuje se i danas (13.30, RTS 1) protiv Filipina u meču 2. kola D grupe Mundobasketa. Četa Aleksandra Ðorđevića je kvalitetom udaljena od šestostrukog prvaka Azije koliko je i Beograd udaljen od Fošana, pa se na ovaj meč gleda samo kao na lagano zagrevanje pred obračun sa Italijanima u 3. kolu, koji će odlučiti pobednika naše grupe.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Nikola Jokić
Foto: Public

OZBILJAN PRISTUP

Selektor Ðorđević insistira na ozbiljnom pristupu u svakom meču, ali je svestan da je azijska selekcija, pojačana Amerikancima, ipak samo jači trening za njegove izabranike.

- Skautirali smo Filipine, koji nisu ni imali sreće protiv Italije jer su "azuri" u prvoj četvrtini baš sve pogodili. Ipak, spremamo se za velika iskušenja na Mundobasketu, za neke ozbiljnije rivale. Raduje me što će zaigrati i Nemanja Bjelica, a posebno bih čestitao kapitenu Miroslavu Raduljici na 100 odigranih mečeva za reprezentaciju Srbije. To je podatak za ponos i njegov i njegove porodice - rekao je Sale.

NBA TRIO

Briljantni Bjelica, koji bi uz Nikolu Jokića i Bogdana Bogdanovića trebalo da bude udarna pesnica viceprvaka planete, posle jedne takmičarske i dve pripremne utakmice koje je propustio zbog ciste u kolenu vraća se na parket.

- Stvarno jedva čekam da istrčim pred punu halu u Fošanu, nedostaju mi utakmice. Osećam se bolje i polako ću ulaziti u takmičarski ritam - vidno uzbuđen rekao je popularni Beli.

101. MEČ ZA NACIONALNI TIM ODIGRAĆE PROTIV FILIPINA, KAPITEN "ORLOVA" - MIROSLAV RADULJICA

Nema sumnje da će se Saletovi "orlovi" kao i protiv Angole razleteti po terenu i da će počistiti rivala, a onda svi mogu da nazdrave jednim ledenim Laškim pivom, kako bi se osvežili. Ako ne igrači, onda bar stručni štab! ŽIVELI!

Jović: Umor? Ma kakvi!

U odsustvu povređenog prvog plejmejkera Miloša Teodosića, najveći teret u organizaciji igre "orlova" pao je na pleća Stefana Jovića.

- Bogdanović i ja smo u pripremnim utakmicama imali najveću minutažu, ali zaista se ne osećam umornim ili suviše opterećenim zbog deficita bekova. Filipince ne potcenjujemo, ali znamo koliko vredimo - zaključio je Nišlija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading