Nemci se vratili posle velikog minusa, ali Francuzi ipak slavili!

Autor:

Sport

01.09.2019

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka je užasano započela prvi meč Mundobasketa protiv favorizovane Francuske, gubila sa 14:0 i postigla samo četiri poena u prvoj četvrtini (16:4), ali je uspela da se vrati i pokaže da su je mnogi pre vremena otpisali za visok plasman na Svetskom prvenstvu. Ipak, Trikolori nisu dopustili potpuni preokret, nekako su se provukli u finišu i stigli do slavlja - 78:74.

RepublikaFoto: Starsport
Evan Furnije protiv Nemačke

Panceri su u drugo poluvreme ušli sa zaostatkom od 16 poena razlike (20:36), na početku drugog poluvremena su bili i na -24 (28:52), ali ih to nije sputalo da se u potpunosti vrate u meč.

Na kraju treće deonice su bili na minus devet (50:59), a u finišu meča su stigli i do samo dva poena zaostatka (74:76).

Ipak, Francuzi su poenima sa penala svog najboljeg igrača na ovom meču, Evana Furnijea, uspeli da overe slavlje četiri sekunde pre kraja utakmice.

Furnije je meč okončao sa dabl-dabl učinkom od 26 poena i 10 skokova, a dvocifren u pobedničkom timu bio je i Amat Mbaje (21 poen).

Nemce su na putu do velikog povratka u meč nosili, Johanes Vojtman i Denis Šreder.

Prvi je ubacio 25 poena, uz fantastičan šut iz igre (8/10), dok je drugi postigao 23 poena i zabeležio osam asistencija. Ipak, Francuzi su im na kraju ipak izmakli za dlaku.

Tabele i rezultate Mundobasketa možete pogledati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading