Španija i Argentina po planu sa "pola snage", slavili i domaćini!

Autor:

Sport

31.08.2019

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španija je bila silovita na startu takmičenja u grupi C, ali je morala dodatno da dodaje gas u drugom poluvremenu kako bi postavila Tunišane na svoje mesto - 101:62 (16:17, 26:22, 30:8, 29:15).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Košarkaška reprezentacija Španije

Crvena furija je čitav posao rešila u trećoj četvrtini, koju je rešila u svoju korist rezultatom 30:8 i otišla na nedostižnih +25, koje je potom dodatno uvećala u poslednjoj deonici.

Serđo Skariolo je takvu situaciju u drugom poluvremenu iskoristio da pruži minutažu svim igračima, a na kraju su najefikasniji bili Riki Rubio sa 17 poena (devet asistencija) i Serhio Ljuj sa 16 (pet asistencija).

Dvocifreni su bili i Huan Ernangomez (13 poena), Viktor Klaver (12), Pau Ribas (12) i Mark Gasol (10). Kod Tunisa je bolji od ostalih bio Salah Mežri, koji je postigao 15 poena i imao sedam skokova.

Argentina nije imala nikakvih problema sa Južnom Korejom (95:69), već u prvoj deonici je otišla na dvocifrenu prednost i konstantno uvećavala zalihu. Najefikasniji kod "Gaučosa" bio je Nikolas Laprovitola, koji je postigao 17 poena, dok je iskusni Luis Skola ubacio dva manje. Ipak, Koreja je u svojim redovima imala najefikasnijeg igrača utakmice.

U pitanju je tamnoputi centar Ricarto Retlif, koji je postigao 31 poen i uhvatio 15 lopti pod obručima.

Furija za dva dana igra derbi kola sa Portorikom, gde bi mogla da ima za nijansu teži posao nego danas.

Do važnog slavlja stigla je i selekcija domaćina. Kinezi su u drugom poluvremenu slomili otpor snažne selekcije Obale Slonovače i obradovali publiku u Pekingu (70:55).

Kod Kine je najefikasniji bio Jianlijan Ji sa 19 postignutih poena, dok je dva manje ubacio Guo Ailun. Kod Obale Slonovače je samo Edi Gaj Lendri bio dvocifren sa 10 poena.

Sve tabele i rezultate možete pogledati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading