FIBA revidirala listu favorita: "Orlovi" kolo vode, za njima Amerikanci, a gde je "furija"?

Autor:

Sport

28.08.2019

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po prognozi FIBA Srbija je i dalje glavni favorit za zlatnu medalju na šampionatu sveta u Kini. Drugi favorit je reprezentacija Sjedinejnih Američkih Država, a treći je ekipa Australije.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaška reprezentacija Srbije

Na listi favorita ili kako to FIBA naziva "Power rankings", nema promena na prve dve pozicije. Srbija je i na prethodnoj listi bila prvoplasirana, a činjenica da "orlovi" nisu imali niti jedan poraz u pripremnom periodu i jedina su neporažena ekipa je doprinela da se tu situacija ne promeni. 

FIBA inače piše da je sigurno lep osećaj estonskim ili izraelskim košarkašima koji su savladali Srbiju u kvalifikacijama jer su baš "orlovi" sada prvi na ovoj listi. FIBA takođe poredi i ovu godinu sa 2002. kada je reprezentacija Jugoslavije u Indijanapolisu započela put ka svetskoj tituli protiv Angole, a upravo je ta afrička selekcija u subotu prvi rival Srbiji. 

Na drugom mestu su i dalje Amerikanci koji su u Melburnu doživeli prvi poraz u pripremama od Australije. Selekcija Sjedinjenih Država će i dalje biti tim koji će svako želeti da izbegne u nokaut fazi, a treba napomenuti da Amerikanci nemaju poraz na zvaničnim utakmicama od 2006. i Japana kada ih je u polufinalu savladala Grčka. 

Prva promena u odnosu na prethodnu FIBA "Power ranking" listu je na poziciji tri. Činjenica da su dobili Amerikance stavila je Australijance na to mesto, a Španci koji su bili treći favoriti sada su četvrti. Peti favoriti su Francuzi, šesti Grci, dok je Litvanija pala sa šestog na deveto mesto. Ispred Litvanaca su se našli Nigerijci i Argentinci koji su interesantno u istoj grupi. 

Deseti na listi su Brazilci, slede Turci, Nemci, Kinezi, Tunižani, pa tek onda rivali Srbije u grupnoj fazi Italijani. Crnu Goru je FIBA stavila tek na 23. poziciju i prognozira joj najlošiji rezutlat u odnosu na sve ostale evropske ekipe. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading