Živ bio legendo!

Autor:

Sport

26.08.2019

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, u ponedaljak 26. avgusta napunio je 52 godine.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

Đorđević, koji se nalazi u Kini gde predvodi Srbiju na Mundobasketu, iza sebe ima veoma bogatu karijeru i jedan je od legendi srpske košarke.

Na rođendan Đorđevića nisu zaboravili reprezentativci i članovi stručnog štaba našeg nacionalnog tima, pa je selektor posle ručka u hotelu "Vanda vista“ dobio tortu, a svi zajedno su mu otpevali rođendansku pesmicu.

Bek Srbije Marko Gudurić je kao najmlađi u timu imao čast da se u ime reprezentacije obrati selektoru i da mu poželi da mu se ostvare sve želje, a naročito ona koja može da bude ispunjena za dvadesetak dana…

Košarkaški savez Srbije takođe je čestitao Đorđeviću rođendan.

Đorđević je ponikao u Partizanu u kojem je igrao od 1984. do 1992. godine, s kojim je osvojio i Evroligu, a dubok trag ostavio je i u Italiji gde je igrao za Olimpiju iz Milana, Fortitudo i Skavolini Pezaro.

U Barseloni je igrao od 1996. do 1999. godine, a imao je i kratku epizodu u NBA u dresu Portlanda.

Kao igrač sa reprezentacijom je osvojio četiri zlatne medalje (tri sa EP i jedno sa SP), kao srebro sa Olimpijskih igara 1996. i bronzu sa Evrobasketa 1987.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading