Amerikanci u laganom ritmu srušili Kanađane, sledeća stanica je Kina!

Autor:

Sport

26.08.2019

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija SAD savladala je Kanadu sa 84:68 u poslednjem pripremnom meču pred početak SP u Kini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kemba Voker

Amerikanci, koji se nalaze u Australiji, ovoga puta nije dozvolili iznenađenje i rutinski su savladali oslabljenje Kanađane.

Ekipa Grega Popoviča pre tri dana izgubila je od Australije, što je bio njihov prvi poraz posle 13 godina, ali sada su bili na zadatku.

Od početka meča su zaigrali odličnu odbranu, Kanada je postigla samo devet poena u prvoj četvrtini i SAD je time nagovestio mnogo bolju igru.

U drugoj četvrtini gledali smo egal i na poluvreme se otišlo s rezultatom 46:31. Džejlen Braun imao je 13 poena na poluvremenu, dok je Donovan Mičel ubacio 12.

Tokom nastavka meča aktuelni svetski i olimpijski šampioni samo su održavali razliku, koja je na kraju otišla i preko 20 poena.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Braun sa 19 poena, Mičel i Voker su postigli 12, dok je Majls Tarner postigao 10 poena.

Kod Kanade istakao se Kajl Vilčer sa 18 poena, Kem Birč je ubacio 13, Pengos je meč završio sa sedam, a za Kanadu nije igrao njihov najbolji igrač Kori Džozef.

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra. SAD će igrati u grupi sa Japanom, Češkom i Turskom, dok je Kanada u grupi sa Litvanijom, Australijom i Senegalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading