"Verujem u zlato, kad se zainatimo ne može nam niko ništa!"

Autor:

Sport

26.08.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verujem da Srbija i moj Nikola mogu do zlata u Kini, poručuje Branislav Jokić za Srpski telegraf! Otac najboljeg srpskog košarkaša Nikole Jokića u razgovoru za naš list poručio je da će predstojeći Mundobasket u Kini biti paklen turnir na kom će od sedam do osam ekipa odlučivati o medaljama i da izrazitog favorita nema.

RepublikaFoto: Starsport
Branislav Jokić

Međutim, prema njegovom mišljenju, izabranici Aleksandra Đorđevića u pojedinim mečevima pokazali su kvalitet koje druge ekipe nemaju, a to je inat kada je najpotrebnije i kada se rival naoštri da nas pobedi.

EKIPA IMA GLAVU

- Protiv Grčke u Atini su me momci oduševili, kao i prethodno protiv Litvanije u Litvaniji. Grci su se zapalili da nas pobede, a Litvanci su hteli da nas zgaze. Međutim, kad se zainatimo, ne mogu nam ništa. Ekipa je pokazala da ima glavu kad je najpotrebnije. Verujem da možemo do zlata, ali ponoviću - biće to paklen turnir. Sedam ili osam ekipa mogu do medalje. Španija je jaka, Litvanija takođe, Australija je pokazala šta može - izjavio je Branislav za Srpski telegraf.

Jedno je sigurno, Amerikanci nisu nepobedivi. Poraženi su u Australiji posle 13 godina, pred više od 50.000 ljudi. Sa druge strane, Srbija je vezala osam pobeda. NBA asovi slove i dalje za prvog favorita, ali...

- Pa Australijanci su se zapalili kao hepo-kocke da ih dobiju i nisam iznenađen. Atmosfera na onom stadionu je atipična. Ako se sećate, naši odbojkaši su protiv Poljske igrali na stadionu, nisu znali prvih pola sata gde biju. Daleko je finale sa Amerima. Verujem u ekipu, ali moramo oprezno, korak po korak. Četvrtfinale je najbitnija utakmica na turniru.

RepublikaFoto: Starsport

NEĆE U KINU

Jokića seniora zabolela je povreda Dragana Milosavljevića.

- Teško mi je bilo kad se Gagi povredio. On je fenomenalan momak. Njegov izostanak je veliki gubitak za naš tim.

I na kraju, Branislav je otkrio da najverovatnije neće putovati u Kinu.

- Mnogo mi je da budem tamo 15 dana. Baš sam sa sinovima o tome pričao. Oni će možda otići, samo ne znam od koje utakmice. Ima dosta komplikacija i oko vize, tako da ću najverovatnije ostati u Somboru.

Kinezi porukom oduševili Nikolu

Ispričao je Jokićev otac i na koji način su domaćini oduševili njegovog sina Nikolu u hotelu u Šenjangu u kom su smešteni naši košarkaši.

- Nisam se ni čuo sa Nikolom dugo. Samo se dopisujemo. Rekao mi je da su ga iznenadili porukom. Napisali su: "Slatki snovi, Drim kečeru (Hvataču snova)". Znaju za njegovog konja. To ga je raspametilo. Kaže da je hotel boli glava.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading