ORLOMANIJA U ŠENJANGU!

Autor:

Sport

22.08.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija do Šenjanga! Košarkaška ekspedicija naše zemlje stigla je u Kinu, gde će do početka Svetskog prvenstva (31. avgust - 15. septembar) odigrati tri prijateljske utakmice i po svemu sudeći imati ogromnu podršku domaćih navijača. "Orlove" je na aerodromu u gradu na severoistoku zemlje dočekalo stotinak Kineza, pa nema sumnje da će se osećati kao kod kuće.

RepublikaFoto: Kss.rs
Boban Marjanović

ČEKANJE U REDU

Očekivano, u centru pažnje bile su NBA zvezde Nikola Jokić i Boban Marjanović, kojima su domaćini poželeli dobrodošlicu transparentima sa njihovim fotografijama. Usledilo je slikanje sa idolima, a ljubaznim Kinezima nije predstavljalo problem dugo čekanje u redu kako bi napravili uspomenu ili kako bi im se naši asovi potpisali na dres ili majicu.

Sličan doček ekspedicija Srbije imala je i u hotelu "Vanda vista", gde će biti smešteni. Nakon što su konačno stigli do svojih soba, posle kraćeg odmora "orlovi" su otišli u dvoranu Lioaning Gimnazijum, gde je selektor Aleksandar Đorđević održao prvi trening. U istoj hali Srbija će odigrati od dve od tri kontrolne utakmice pred početak Mundobasketa. 

NOVE PROVERE

Već u petak od 13.30 po srednjoevropskom vremenu naši momci će se sastati sa Italijom, koju su ubedljivo pobedili pre nekoliko dana na Akropolis kupu u Atini (96:64), a sa kojom će se sastati i u poslednjem meču D grupe na SP 4. septembra.

Dva dana kasnije u isto vreme Srbija će odmeriti snage sa Novim Zelandom. Poslednju proveru naša muška reprezentacija imaće 27. avgusta protiv Francuske. Prvi duel na Mundobasketu zakazan je za 31. avgust (9.30), kada će nam rival u Fošanu biti Angola.

Prepotentni Ameri ne igraju prijateljske

Amerikanci su umislili da su bogovi. Košarkaši SAD su do sada odigrali samo jednu pripremnu utakmicu jer smatraju da niko nije dostojan da igra protiv njih. Jedini rival bila im je Španija, koju su tesno savladali (90:81), dok će do Mundobasketa odigrati još samo tri duela, dva sa domaćinom Australijom, gde završavaju pripreme, i jedan sa Kanadom. Poređenja radi, Srbija je do sada odigrala čak sedam prijateljskih mečeva, a odigraće još tri u Kini do početka SP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading