Skariolo odabrao putnike za Kinu!

Autor:

Sport

21.08.2019

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor španske košarkaške reprezentacije Serđo Skariolo zahvalio se Ilmaneu Diopu i Haimeu Fernandesu, te je tako odabrao 12 igrača koji će predstavljati Furiju na Svetskom prvenstvu u Kini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serđo Skariolo

Španska reprezentacija, koja je među najvećim favoritima za osvajanje medalje na Svetskom prvenstvu, odabrala je 12 košarkaša koji će biti među putnicima za Kinu. Selektor Serđo Skariolo neće računati na Ilmanea Diopa i Haime Fernandesa, a odlučio se da u Kinu povede sledeće igrače. 

Hoakin Kolom (Valensija), Riki Rubio (Juta Džez), Serhio Ljulj (Real Madrid), Huanćo Ernangomes (Denver Nagets), Havijer Beiran (Gran Kanarija), Rudi Fernandes (Real Mardid), Ćavi Rabaseda (Gran Kanarija), Pau Ribas (Barselona), Viktor Klaver (Barselona), Vili Ernangomes (Šarlot Hornets), Pjer Oriola (Barselona) i Mark Gasol (Toronto Reptors). 

Špancima nedostaje veliki broj igrača među kojima su veteran Pau Gasol, Serhio Rodriges, Serž Ibaka, Nikola Mirotić i Aleks Abrines.

- Mislimo da je najbolje da nastavimo sa 12 igrača koji će biti i u konačnom timu, ako se ništa nepredviđeno ne dogodi. Ima još utakmica i Diop i Fernandes će biti prvi koji će ući u sastav ako se dese povrede. Dobro je za grupu da imamo konačan sastav u ovom trenutku. Zahvalili smo im se, radili su odlično i pripadaju ovoj porodici u potpunosti. Računamo na njih u budućnosti , a od sutra koristimo igrače koji će igrait u Kini -  rekao je Skariolo kada je skratio sastav svog tima. 

Španci su u grupi C na Svetskom prvenstvu sa Iranom, Portorikom i Tunisom, a u narednoj fazi se ta grupa ukršta sa grupom D u kojoj su Srbija, Italija, Angola i Filipini. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading