Pešićeva reč: Ma kakvi Amerikanci, najbolja košarka se igra u Evropi!

Autor:

Sport

19.08.2019

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski trener Svetislav Pešić govorio je o šansama reprezentacije Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini. Trener Barselone smatra da "orlovi" imaju kvalitet da stignu do medalja na Svetskom prvenstvu.

Svetislav Pešić

- Očekujem jedno od najjačih svetskih prvenstava do sada. Košarka van NBA ima fantastičan napredak. Ne samo u Evropi, ali naročito u Evropi. Najbolja košarka se danas igra u Evroligi. To je moj stav, ne može niko da mi zabrani da to kažem. Taj stav mogu i argumentovano da obrazložim, uz sva priznanja NBA- rekao je Pešić za "Mozzart sport".

Srbija će se u grupnoj fazi takmičiti sa Italijom, Angolom i Filipinima.

- Koliko vidim Italijani će doći u jakom sastavu, bez obzira na njihov kvalitet, teško će se umešati za borbu za medalje. Ipak, mogu da utiču na tu borbu. Sistem je drugačiji nego ranije. Sada moraš praktično sve vreme da pobeđuješ ako želiš da ideš do kraja. Ranije si mogao sebi da priuštiš neki kiks u početnoj fazi- objasnio je Pešić.

Srpski stručnjak istakao je i da će srpski tim imati veliku šansu da pobedi SAD.

- Imaćemo dobar tim u Kini, naša velika prednost je što imamo kontinuitet i ogromno iskustvo, odigrali smo nekoliko finala poslednjih godina. Igrači su pokazali da mogu da igraju sa svakim, pa i sa Amerikancima. Na Olimpijskim igrama smo u grupi imali pobedu u rukama. Dakle, imamo šansu, ali prvo treba stići do te utakmice- zaključio je Pešić.

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading