Hoće li iko ostati u timu: Košarkaš Sakramenta odjavio Popoviča!

Autor:

Sport

17.08.2019

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četrnaest dana ostalo je do zvaničnog otvaranja Mundobasketa u Kini, a američka košarkaška selekcija nalazi se u potpunom rasulu!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Greg Popovič

U moru otkaza koji su već uručeni, poslednji u nizu koji se odlučio za ovakav potez je – Dearon Foks! Razlog? Da se maksimalno posveti za predstojeću sezonu, kako bi ispunio klupski cilj da se obezbedi plasman u plej-of! Možda ovakav plan deluje nerealno u situaciji kada konkurencija na Zapadu odavno nije bila ovako jaka, ali Vlade Divac, Peđa Stojaković i ostali rukovodeći kadrovi u timu sigurno znaju šta rade.

Branilac dva poslednja svetska zlata u ovom trenutku ostaje sa dva plejmejkera i krilna centra, po tri beka, krila i centra, a jedan od njih moraće da otpadne sa konačnog spiska.

Foksovo odustajanje od reprezentativnih obaveza u ovoj fazi priprema zaista je došlo kao iznenađenje, s obzirom da je dosad radio fantastično i bio jedan od najboljih igrača u timu. Pojedini su mu čak predviđali da će se „potući“ za mesto startnog pleja sa Kembom Vokerom, inače jedinim Ol star igračem u postojećem sastavu.

Podsetimo, od objavljivanja prvog spiska još u martu svoje učešće na Svetskom kupu otkazali su igrači poput Hardena, Dejvisa, Lilarda, Bila, Derozana, Lava, Laurija, Herisa, Mekoluma, Milsapa, Gordona, Vilijamsona, Dramonda, Rendla, Redika...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading